Składniki:
4 podudzia kurczaka
1 brokuł
garśc fasolki szparagowej
pól puszki groszku konserwowego
3 marchwie
10 dag makaronu rurki
4 łyżki sosu sojowego
2 szklanki bulionu
sól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskie
Wykonanie:
Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone na mniejsze kawałki fasoliszparagowej. Dusimy ok 20 minut. Po tym czasie dokładamy obrane mięsko z podudzi, pokrojone wplastry marchewki, groszek.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Dusimy jeszcze ok 5 minut.Dodajemy ugotowany al dente makaron. Mieszamy
Kolorowo, zdrowo i pysznie ;).
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam takie jedzonko, super danie :)
OdpowiedzUsuńten brokuł i fasolka - i nic mi więcej nie trzeba do szczęścia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do nas :)
Jestem u Was na bieżąco :)
UsuńPyszne i bardzo kolorowe danie :-) super Martuś :-)
OdpowiedzUsuńJa myślę że pycha :))
OdpowiedzUsuń;)
UsuńJak ja lubię takie dania...:) pysznie!
OdpowiedzUsuńTakie szybkie i smaczne dania to ja lubię.
OdpowiedzUsuńmmm... idealne danie! szybkie i PYSZNE!
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że to ciekawy sposób na podanie udek. Połączenie kurczaka z makaronem i warzywami uważam za doskonałe:)
OdpowiedzUsuńSmakuje idealnie :)
UsuńTylko skąd w potrawie wziął się makaron?
OdpowiedzUsuń