Idealnym daniem na obiad będzie łosoś. Polecam takiego pod śmietanowo cytrynowym sosem.Tym przepisem rozpoczynam też moją współpracę z firmą mleczarską Mlekovita.Przydatne linki znajdziecie na końcu wpisu
Składniki:
30 dag filetu z łososia
sól
świeżo mielony pieprz
1/2 cytryny
3 łyżki masła z czosnkiem Mlekovita
pól pęczka koperku
200 ml śmietany 12% Mlekovita
Wykonanie:
Filet z łososia oprószamy dokładnie solą i pieprzem, zawijamyw folię aluminiową, podpiekamy ok 15 minut w temp 170 st. po tym czasie odkrywamy, zapiekamy jeszcze ok 3 minut. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, dokładamy drobno posiekany koperek oraz śmietanę, dobrze mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W mojej kuchni używam obecnie tylko produktów Mlekovita. Asortyment jest tak duży że z łatwością znajduję u nich wszystko co mi potrzebne do przygotowywania codziennych posiłków. Całą gamę produktów znajdziecie tutaj:
http://www.mlekovita.com.pl/php/
Ja dziś używałam :
Zapraszam również na profil firmy na fb, mnóstwo ciekawostek, pysznych przepisów oraz konkursy:
https://www.facebook.com/MLEKOVITA?fref=ts
Marta ale narobiłaś mi smaka na taką rybkę, wygląda bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńTaką rybkę chętnie bym zjadła:) Gratuluję współpracy. Melkovita ma dobre produkty.
OdpowiedzUsuńOj tak Mlekovita nie od dziś w moim domu,cieszę się że mogę z nimi wspólpracować :)
UsuńPyszna rybka :-) wygląda smakowicie, takie dania lubię :-)
OdpowiedzUsuńJa też Marzenko łosoś zawsze smakuje
Usuńo tak! zdecydowanie losos idealny!
OdpowiedzUsuńPopieram !
UsuńO moje smaki... uwielbiam tak przygotowanego łososia! Pycha!
OdpowiedzUsuńŁosoś w każdej postaci jest pyszny
UsuńFajny i smaczny pomysł na łososia:)
OdpowiedzUsuńDzięki Danusiu :)
UsuńMusze przyznać , że wyszło ci doskonale . Wygląda apetycznie . Cytrynowy sos do łososia znakomity .
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńŁososia pochłaniam pod każdą postacią, ale Twoja wersja ... mniam! Zaśliniłam klawiaturę ;)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście był baaaardzo smaczny :)
UsuńRobię takiego łososia od 4lat i moge na prawdę go polecić jest przepyszny
OdpowiedzUsuń