Składniki:
1 kg pałek z kurczaka
szklanka powideł śliwkowych
4 łyżki musztardy miodowej
łyżeczka rozmarynu
szczypta chili
sól,pieprz
Wykonanie:
Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki, odstawiamy na min 2 godz do lodówki. Pieczemy na rumiano.
Pysznie wyglądają, bardzo ciekawy przepis, który zabieram ze sobą. Z chęcią bym spróbowała jak smakują :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze że nie robiłam jeszcze udek w powidłach, brzmi zachęcająco...;)
OdpowiedzUsuńRewelacja :) Polecam również w czarnej porzeczce. :)
OdpowiedzUsuńtakie pałki w powidłach śliwkowych są bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńKurczaka można zrobić w wielu smakach to jest to co lubię.
OdpowiedzUsuń