niedziela, 2 listopada 2014

PAŁKI KURCZAKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH

Niby zwykłe udka, ale inaczej doprawione zawsze mogą smakować inaczej. Dzis zapraszam na nasz ulubiony drób w marynacie z powidałami śliwkowymi
Składniki:
1 kg pałek z kurczaka
szklanka powideł śliwkowych
4 łyżki musztardy miodowej
łyżeczka rozmarynu
szczypta chili
sól,pieprz
Wykonanie:
Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki, odstawiamy na min 2 godz do lodówki. Pieczemy na rumiano.

5 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają, bardzo ciekawy przepis, który zabieram ze sobą. Z chęcią bym spróbowała jak smakują :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem szczerze że nie robiłam jeszcze udek w powidłach, brzmi zachęcająco...;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacja :) Polecam również w czarnej porzeczce. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie pałki w powidłach śliwkowych są bardzo pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurczaka można zrobić w wielu smakach to jest to co lubię.

    OdpowiedzUsuń