Tradycyjne danie na moim wigilijnym stole, jako ze w tym roku nie mam pszenicy moja kutia będzie taka w wersji na szybko :)
Składniki:
2 szklanki ryżu
40 dag bakali( rodzynki,muigdały,orzechy. skórka pomarańczowa kandyzowana)
1 szklanka maku
3 łyzki miodu
Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko. Mak opłukać, zaparzyć. Zemleć dwa razy w maszynce. Posiekać migdały (i ewentualnie orzechy). Rodzynki sparzyć. Dodać do ryżu miód, bakalie i mak. Wymieszać wszystko dokładnie, schłodzić. Udekorować wierzch bakaliami.
U nas nie robi się kutii właściwie to nie wiem czemu :) Twoja wygląda nawet całkiem smacznie:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie ,nie pożałujesz :0
UsuńI taką wersję lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńnie znam dania, nie robimy go u nas na święta... chciałabym kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie musisz sprobować dani naprawdę pyszne
Usuńna pewno bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńElu, u Was sie nie robi kutii ?
Usuń