Składniki:
Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem zobu stron. Do garnuszka starkowujemy marchew,pietruszkę, siekamy drobno pora i selera,zalewamy wodą oby zakryło w\warzywa, solimy. Dusimy do prawie całkowitego wyparowania wody. Warzywa układamy na sicie zeby ściekły. Kiedy ostygną wykładamy porcjami na filet tilapii, uciskamy warzywa, zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę panierujemy mące smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron. W garnuszku wlewamy pół szklanki wody, dodajemy koncentrat, wkładamy roladki, gotujemy ok 5 minut.
Super danie :)
OdpowiedzUsuńTaka moja alternatywa ;)ale smakowita
UsuńBardzo lubię roladki z ryby, dużo bardziej niż tradycyjne smażone.
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńMartuś genialny pomysł, wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńDzięki Marzenko :)
UsuńWyglądają bardzo zachęcająco! Aż nie można przejść i nie spróbować.
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania przepisu :)
Usuńdla ryboszy w sam raz :)
OdpowiedzUsuńOj tak. takie małe urozmaicenie podania ryby
UsuńSama bym upichciła , tak wspaniale wygląda.
OdpowiedzUsuńPróbuj Asiu, napewno nie pożałujesz :)
Usuńbardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuń