wtorek, 27 stycznia 2015

PIECZARKI FASZEROWANE

Dość szybka do przygotowania, prosta ale efektowna przystawka, polecam nie tylo na spotkania ze znajomymi
 Składniki:
15 sztuk dużych pieczarek
1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka
15 dag żóltego  sera w kawałku
sól,pieprz
szczypiorek
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem

36 komentarzy:

  1. Ty to zawsze narobisz mi smaku ;). Uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, ostatnio tak za mną ,,chodziły" że musialam je zrobić;)

      Usuń
  2. Minus takiej przystawki jest taki, że mogłybyśmy jej naprawdę dużo zjeść :P Aż czuć ten zapach pieczarek z serem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiecie co? ja też mogę ich zjeść bardzo dużo :) aż wstyd

      Usuń
  3. Uwielbiam takie pieczarki, idealne na imprezę. Farsz pyszny aż chce się jeść :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetna przekąska :) bardzo lubię zapiekane pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idelane faktycznie jako przystawki,ostatnio z mężem rozmawiałam,że muszę zrobic pieczarki faszerowane:).Wygladają bardzo smacznie :)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. myślę, że sprawdziłyby się nawet jako danie główne, są bardzo apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  7. OOO lubię pieczarki a takich jeszcze nie jadłam :) Mniam :]

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetnie nadziane. Robię pieczarki na różne sposoby, ale dla mnie faszerowane mięsem to coś nowego. Chętnie spróbuję tak zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super pieczareczki, też takie robię:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszne danie. Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię takie szybkie przystawki. Każdy się na takie pieczarki skusi:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No ja bynajmniej nie znam nikogo takiego kto ich nie je :)

      Usuń
  12. Jak ja lubię pieczarki i to pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam je w kazdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Późno już,a ja mam ochotę ne te Twoje pieczareczki,takie pięknie przypieczone:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo one kuszą bez względu na porę dnia czy nocy, takie już są ;)

      Usuń
  15. smakowita propozycja podania :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają przepysznie . Tez czasem robię faszerowane pieczarki .

    OdpowiedzUsuń
  17. Rewelacyjna przystawka. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń