czwartek, 8 stycznia 2015

HISZPAŃSKA POLĘDWICZKA

Sposóbów na jej podanie tysiące. Ja lubię taką na warzywach, wsystkim polecam mój eksperyment smakowy
 Składniki:
80 dag polędwiczki wieprzowej
sól,pieprz
olej do obsmażenia
opakowanie Mieszanki Warzyw po Hiszpańsku Iglotex
Wykonanie:
Poledwiczkę kroimy w grubsze plastry, nacieramy pieprzem i solą, na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy  zobu stron. Wykładany do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Warzywa wrzucamy na patelnię, doprawiamy dołaczoną mieszanką przypraw do warzywa po hiszpańsku. Obsmażamy, odcedzamy nadmiar tłuszczu. Wykładamy na polędwiczki do naczynia
żaroodporneg. Zapiekamy ok 20 minut. Podajemy polędwiczki na warzywach polane ulubionym sosem. U mnie pieczarkowym.
Do przygotowania użyłam Mieszanki Warzyw na Patelnię po hiszpańsku Iglotex:

20 komentarzy:

  1. Smacznie ci wyszło.
    Warzywka idealnie pasują .

    OdpowiedzUsuń
  2. Można powiedzieć...polędwiczki ole :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne danie :-) super że dodałaś warzyw :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie trzeba byłoby je dodać do tego dania

      Usuń
  4. Wyszło smakowicie :P Na polędwiczkę byśmy się z chęcią skusiły :)

    OdpowiedzUsuń
  5. smakowicie wygląda;) mięso z warzywami to zawsze udane połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Smacznie, szybko i takie urozmaicone. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo pyszny obiadek, z chęcią się wproszę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Z polędwiczką to musiała być pyszne.

    OdpowiedzUsuń