Składniki:
80 dag polędwiczki wieprzowej
sól,pieprz
olej do obsmażenia
opakowanie Mieszanki Warzyw po Hiszpańsku Iglotex
Wykonanie:
Poledwiczkę kroimy w grubsze plastry, nacieramy pieprzem i solą, na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy zobu stron. Wykładany do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Warzywa wrzucamy na patelnię, doprawiamy dołaczoną mieszanką przypraw do warzywa po hiszpańsku. Obsmażamy, odcedzamy nadmiar tłuszczu. Wykładamy na polędwiczki do naczynia
żaroodporneg. Zapiekamy ok 20 minut. Podajemy polędwiczki na warzywach polane ulubionym sosem. U mnie pieczarkowym.
Do przygotowania użyłam Mieszanki Warzyw na Patelnię po hiszpańsku Iglotex:
Smacznie ci wyszło.
OdpowiedzUsuńWarzywka idealnie pasują .
Bez warzyw to nie byłoby to samo
UsuńMożna powiedzieć...polędwiczki ole :))
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńUwielbiam polędwiczki!
OdpowiedzUsuńJa też je bardzo lubię
UsuńPyszne danie :-) super że dodałaś warzyw :-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie trzeba byłoby je dodać do tego dania
UsuńWyszło smakowicie :P Na polędwiczkę byśmy się z chęcią skusiły :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuńsmakowicie wygląda;) mięso z warzywami to zawsze udane połączenie!
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńSmacznie, szybko i takie urozmaicone. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńGrunt to urozmaicenie Krysiu
Usuńpięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńbardzo pyszny obiadek, z chęcią się wproszę :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Elu :)
UsuńZ polędwiczką to musiała być pyszne.
OdpowiedzUsuńOj tak ...;)
Usuń