niedziela, 4 stycznia 2015

ROLADKI 2 SERY

Drób i  ser...dwa składniki które moi synowie mogą jeść codziennie...połączyłam te dwa smaki... wyszło pysznie
 Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
sól,pieprz
zioła prowansalskie
opakowanie 150 g tartej mozzarelli
1 opakowanie 5 sztuk małych gołek zakopiańskich Mlekovita
olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś kurczaka kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, ziołami. Na każdy płat mięsa kładziemy przekrojoną na pól gołkę zakopiańską. Zwijamyw roladki, spinamy wykłaczkami, obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obficie posypujemy tarta mozzarellą. Zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Do dania wykorzystałam ser mozzarella tarty i mini Gołkę zakopiańską z Mlekovity:

26 komentarzy:

  1. Marta takie pyszne danie to ja również mogłabym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze że moje dzieci tego nie widzą:) bo to są ich ulubione roladki z serem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mój syn byłby zachwycony....ser, dużo sera :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają przepysznie, również uwielbiam takie połączenia :) Jeszcze bym tylko jakieś warzywka dołączyła - ich nigdy za wiele :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warzywka też są czasem, teraz akurat robiąc pzyjemnośc dzieciakom wyszło mocno serowe bez warzyw

      Usuń
  5. Pyszny obiadek, też lubię takie smaki :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wierzymy, że musiało być pyszne, ale niestety nie możemy jeść takich potraw :/

    OdpowiedzUsuń
  7. takie składniki to i ja mogę codziennie jeść:) ciągnący serrrr... pyszny!!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam sery zapiekane z mięsem . Sam rarytas u mnie w domu na pewno by jedli z apetytem .

    OdpowiedzUsuń
  9. Taki rozpływający się ser to i ja lubię.

    OdpowiedzUsuń
  10. Rozpieszczasz swoich domowych mężczyzn:).A i zarazem oceniają przez ciebie przygotowane jedzenie:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie, ale trochę niezdrowo niestety:( Szczególnie dla dzieci.. Ale ja wykorzystam przepis, może trochę zmodyfikowany Dziękuję;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pysznie, ale trochę niezdrowo niestety:( Szczególnie dla dzieci.. Ale ja wykorzystam przepis, może trochę zmodyfikowany Dziękuję;)

    OdpowiedzUsuń