wtorek, 13 stycznia 2015

3 BIT

Jedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam !
 Składniki:
8 paczek herbatników
mleko skondensowane krówka
krem karpatka plus mleko do jego wykonania
snieżka plus mleko do jej wykonania
smietana 30 %
na wierzch czekolada do starkowania
 Wykonanie:

Na blachę układamy rząd herbatników, na nie wykładamy mleko skondensowane, potem znów dajemy warstwę herbatników/ Wg przepisu na opakowaniu przygotwujemy krem karpatka wykładamy na hebatniki, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na to wykładamy przygotowana wg przepisu na opakowaniu snieżkę, przykrywamy herbatnikami. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, z niewielką ilością cukru pudru, wykładamy na herbatniki, równo rozsmarowujemy, na wierzch tarkujemy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na min dobę wtedy składniki dobrze się przegryzą ze sobą

24 komentarze:

  1. To ciasto jest tak pyszne,że trudno jest oprzeć się kolejnej porcji:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam :-) to ciasto chyba lubią wszyscy :-) fakt jest słodkie i kaloryczne, ale pyszne i nie można mu się oprzeć :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja lubię ciasta bez pieczenia :))) bomba!

    OdpowiedzUsuń
  4. Na herbatnikach jeszcze nie robiłam tego ciasta... Znakomita alternatywa dla "zabieganych" :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne, mogłabym zajadać codziennie:)
    Ale kalorie mnie powstrzymują:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jedno z lepszych ciast! :D U nas nie ma osoby, która odmówiłaby chociaż kawałeczka :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Marta jak zrobisz jeszcze raz to ciasto to siądziemy sobie we dwie do tej blaszki. Ja też go bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  8. ależ piękne warstwy, żałuję, ze nie mam takiego pod ręką:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A daleko masz? bo jka nie to zaraz zabieram się robię nowe- zapraszam

      Usuń
  9. to ciasto to ja też uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam go zajadmy się nim. Lubię ciasta które szybko się robi.

    OdpowiedzUsuń