Składniki:
6 większych marchewek
2 szklanki groszku- może być mrożony
sol,cukier
4 łyżki masła
Wykonanie:
Marchewkę kroimy w kosteczkę , wrzucamy razem z groszkiem na osolona i ocukrzoną wodę. Gotujemy do miękkości wg upodobania. Na patelni rozpuszczamy masełko,wrzucamy na nie nasze warzywa, chwilkę podduszamy, przewracając żeby masełko pokryło całe warzywa.
Moja mama bardzo lubi, ja natomiast zjadam sporadycznie :)
OdpowiedzUsuńA moi synowie się do niej przekonali ;)
UsuńMasz rację. To smak dzieciństwa. Bardzo lubię taka marchewkę do obiadu :)
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńUwielbiam :-) mogłabym jeść bez końca :-)
OdpowiedzUsuńJa tez :)
UsuńOd dziecka był to mój przysmak :)
OdpowiedzUsuń;) Witaj w klubie
UsuńPycha! U mnie zawsze dodaje się jeszcze trochę pieprzu do wody podczas gotowania;)
OdpowiedzUsuńTak tez mozna, jest zapewne wyrazistsza w smaku
UsuńI co mamy powiedzieć? Taką mieszankę praktycznie codziennie dodajemy do zupy tak bardzo lubimy to połączenie :D
OdpowiedzUsuńNo to super, zajadacie się zdrowymi warzywkami ;)
UsuńDobrze przyrządzona marchewka z groszkiem, smak domu:)
OdpowiedzUsuńOj tak, prawda
Usuńkojarzy mi się z dzieciństwem :)
OdpowiedzUsuńMoja babcia robi ją wysmienicie
UsuńBardzo lubię taką marchewkę, bez zasmażek tylko z masełkiem :-)robię tak jak ty
OdpowiedzUsuńMi bez zasmażek tez najbardziej smakuje
Usuńprosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPyszne , wiem sama po sobie .
OdpowiedzUsuńPyszna, ja od razu wrzucam na masło, szkoda mi zostawiać smaku w wodzie;)
OdpowiedzUsuń