Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
sól,pieprz
kilka ziaren ziela ang
4 liście laurowe
2 łyżki masła śmietankowego
2 -3 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, aby tylko woda zakryła kapustę. Dodajemy wszystkie
przyprawy. Gotujemy do miękkości, ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy drobno posiekany
koperek. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy aż powstanie sosik bez
grudek. Gotowy wlewamy do garnka z kapustą. Mieszamy, odstawiamy. Podajemy z całymi
ziemniaczkami.
Pycha :) ale mi chęci narobiłaś Majeczko :) miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńkapusta jest jednym z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie warzyw;) uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa tez na nia czekałam, uwielbiam jej smak
UsuńPycha! Bez zbędnych dodatków musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńOj jest, jest..
UsuńUwielbiam młodą kapustę . Pycha :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńMłoda kapustka najlepsza :D
OdpowiedzUsuńNie ma porównania z ta starą już
UsuńPychotka :-)
OdpowiedzUsuńA my uwielbiamy przysiąść się do takiej kapustki i zajadać ją surową bez niczego więcej xD
OdpowiedzUsuńJako surówka tez jest pyszna
UsuńJa też bardzo lubię młoda kapustę. Robię na różne sposoby. I każda mi smakuje. A taką zasmażaną robię bardzo podobnie jak Ty :)
OdpowiedzUsuńJa taką chyba njabradziej lubie, własnie tak przygotowaną
UsuńMoja ulubiona kapucha jeszcze z czasów dzieciństwa, mogę ją jeść na obiad i kolację aż dno garnka ujrzę :-)
OdpowiedzUsuńJa tez ją bardzo lubię
UsuńZiemniaczki z zasmażaną młodą kapustą to jeden z moich ulubionych wiosnennych obiadów :)
OdpowiedzUsuńOj , nie tylko Twój ;)
UsuńWspaniała kapusta! :) też lubię z dodatkiem koperku! :)
OdpowiedzUsuńKoperek nadaje wyjatkowego smaczku ;)
UsuńKapusta teraz na czasie :)
OdpowiedzUsuńtaka kapusta jest bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuń