filet z dorsza ok. 40 dag
szklanka jogurtu naturalnego
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz
pęczek szparagów
Wykonanie:
Dorsza oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. W tym czasie w garnku zagotowujemy wodę,solimy i słodzimy, ustawiamy w niej szparagi żeby główki wystawały znad wody.Gotujemy ok 8 minut. W garnuszku zagotowujemy ok pól szklanki bulionu. Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy ciepłym sosem tymiankowym.
Obiad po królewsku :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńPyszny obiadek :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię rybym sama osobiście mogłabym je jeść codziennie
UsuńCiekawe danie :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńA właśnie w lodówce mamy miseczkę szparagów i zastanawiałyśmy się co jutro zrobić z nich na obiad :D Zjadłybyśmy sobie taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńA ja nie mam szparagów jutro musze zakupić koniecznie
UsuńJedzonko wprost dla mnie :)
OdpowiedzUsuńJa tez takie dania lubię
UsuńUwielbiam rybki!:]
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszne danie, bardzo lubię rybkę :)
OdpowiedzUsuńRybki ze szparagami jeszcze nie robiłam brzmi kusząco!
OdpowiedzUsuńWypróbuj koniecznie , bo pyszne
UsuńRybki ze szparagami jeszcze nie robiłam brzmi kusząco!
OdpowiedzUsuńPyszna rybka i ładny talerz.
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa
UsuńWspaniałe danie. Ryba z ziołami zawsze się sprawdza! :)
OdpowiedzUsuńNo naprawdę pysznie,polecam!
UsuńUwielbiam ryby w każdej postaci
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja
Usuńbardzo smaczna rybka :)
OdpowiedzUsuńDzięki
Usuń