Składniki:
2 kubki jogurtu greckiego
1 szklanka przegotowanej wody
pęczek botwinki+ woda do jej ugotowania
kilka gałązek koperku
sól, pieprz
3 jajka
Wykonanie:
Botwinkę drobno siekamy, zalewamy wodą, solimy, gotujemy ok 10 minut. Po tym wyłączamy. Dodajemy jogurt grecki i wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z połówkami jajek na twardo.
Pyszniutki chłodniczek:)
OdpowiedzUsuńDzieki Danusiu
UsuńZawsze nam się podobał ten różowiutki kolor :D Z jajkiem w sam raz :)
OdpowiedzUsuńKolorek mnie tez urzeka :)oprócz smaku oczywiscie
Usuńzdjęcia bardzo zachęcające :D
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńBardzo lubię takie zupki :-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja Marzenko
UsuńMmmmm...rewelacyjnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI tak tez smakuję, bardzo go lubię
UsuńPyszny chłodnik, ale nabrałam ochoty na taką zupkę :)
OdpowiedzUsuńBotwinka już na straganach jest, zapraszam do zrobienia
UsuńUwielbiam takie chłodniki, jajo musi być obowiązkowo :-)
OdpowiedzUsuńBez jaja nie byłoby to samo ;)
UsuńJa też bardzo lubię:))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńOjej ale mam smaczek :]
OdpowiedzUsuńJa dziś tez robie kolejny jakiś chłodniczek, pysznie jest
Usuńwygląda smakowicie, chętnie bym się wprosiła!
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuń