wtorek, 12 maja 2015

PRZEKĄSKA- CHŁODNIK BOTWINKOWY Z JAJEM

Pomału na straganach pojawia się botwinka. Nie ukrywam- lubię bardzo. Szczególnie zupkę, albo chłodniki...Dziś przepisik na chłodnik..Mmmm....palce lizać!
 Składniki:
2 kubki jogurtu greckiego
1 szklanka przegotowanej wody
pęczek botwinki+ woda do jej ugotowania
kilka gałązek koperku

sól, pieprz
3 jajka

Wykonanie:
Botwinkę drobno siekamy, zalewamy wodą, solimy, gotujemy ok 10 minut. Po tym wyłączamy. Dodajemy jogurt grecki i wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z połówkami jajek na twardo.

Jakubiak lokalnie

20 komentarzy:

  1. Zawsze nam się podobał ten różowiutki kolor :D Z jajkiem w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kolorek mnie tez urzeka :)oprócz smaku oczywiscie

      Usuń
  2. zdjęcia bardzo zachęcające :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny chłodnik, ale nabrałam ochoty na taką zupkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Botwinka już na straganach jest, zapraszam do zrobienia

      Usuń
  4. Uwielbiam takie chłodniki, jajo musi być obowiązkowo :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Ja dziś tez robie kolejny jakiś chłodniczek, pysznie jest

      Usuń
  6. wygląda smakowicie, chętnie bym się wprosiła!

    OdpowiedzUsuń