Składniki:
70 dag karkówki wieprzowej
30 dag schabu wieprzowego lub łopatki wg uznania
1 cebula
1-1,5 szklanki cydru
2 szklanki bulionu warzywnego
sól,pieprz, tymianek,rozmaryn
mąka ok 1 szklanki
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso kroimy w kosteczkę dość drobną. Obtaczamy w mące, obsmażamy na oleju, po czym przekładamy do garnuszka w którym mamy zagotowany bulion z cydrem. Dodajemy też wszystkie przyprawy.Cebulę zrumieniamy na oleju, dodajemy do garnka z gulaszem.Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Zdecydowanie musi być pyszny :-)
OdpowiedzUsuńOj jest ;)
UsuńNa pewno ma swój oryginalny aromat :)
OdpowiedzUsuńTak, ma bardzo ciekawy smak , naprawdę polecam
UsuńChętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńTo musi być super smak :)
OdpowiedzUsuńSmakuje naprawdę wyjątkowo
UsuńMuszę kiedyś taki zrobić :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie :)
UsuńTo musi być pyszne :) Nie dodawałam jeszcze nigdy cydru do zupy :) Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńOczywiście gulaszu * :)
UsuńSprobuj, naprawdę pyszny jest ;)
Usuńwpadam dzisiaj na ten pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuńto musi być mega smaczne :)
OdpowiedzUsuńJest, jest ;)
UsuńSuper pomysł, nigdy nie dodawałam cydru do gulaszu :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, na pewno polubisz :)
UsuńTakim gulaszem byś mnie kupiła.
OdpowiedzUsuńDobrze się zapowiada, pyszny miałaś obiad :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
UsuńFajny gulasz, cydru ie jadłam jeszcze, jestem ciekawa smaku :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie, nadaje fajny smak daniu
Usuńczęsto robię taki gulasz, ale jeszcze nigdy nie robiłam z cydrem, ciekawa jestem jego smaku ?
OdpowiedzUsuńElu, przy najblizszej okazji, koniecznie kup i wypróbuj ;)
UsuńPrzepadam za gulaszem .
OdpowiedzUsuń