sobota, 27 czerwca 2015

MAŚLANO ZIOŁOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWY

Naszło mnie na porcje ryby. Padł wybór na pstrąga łososiowego. Fajny, szybki prosty sposób przygotowania, możemy tez tak ugrillować
 Składniki:
płat pstrąga łososiowego
 4 łyżki masła
 1 łyżka papryki słodkiej
 kilka gałązek lubczyku
 kilka gałązek oregano
 sól,pieprz
sok z cytryny
 Wykonanie:
Pstrąga nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Lubczyki  oregano siekamy 
drobniutko,łączymy z papryką i masłem, dobrze rozcieramy aż składniki się połączą. Takim 
masełkiem nacieramy naszą rybkę, układamy na folii aluminiowej,pieczemy ok 20 minut

29 komentarzy:

  1. Prosto,klasycznie i najsmaczniej . Pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie wygląda :) aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jestem wegetarianką, więc nie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda fantastycznie, ja na razie jestem semiwegetarianką, więc na pewno się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm, już czuję jak kusząco pachnie!! wspaniała rybka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję Beatko, a ryba rzeczywiście bardzo aromatyczna

      Usuń
  6. Uwilbiam ryby,tą recepturę muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pstrąga to chyba jadłam tylko raz nad morzem, chętnie bym spróbowała Twojej wersji! :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mimo, że dzisiaj jadłyśmy łososia na obiad to patrząc na to zdjęcie nadal mamy na niego ochotę :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak często właśnie mam ,że mogłabym go jeść i jeść

      Usuń
  9. Uwielbiam pstrąga, to moja ulubiona rybka, pysznie wygląda i z chęcią bym coś takiego zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mój ulubiony pstrąg. Pysznie go przyprawiłaś... mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Do ryb takie zioła najlepsze :-) twój pstrąg wygląda mega

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajna z zdrowa rybka. Dobrze doprawiona.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ryba moim zdaniem jest najlepsza smażona , takie właśnie Lubie smażone.

    OdpowiedzUsuń