40 dag kiszonej kapusty
1,5 szklanki soku z kiszonej kapusty
4 ziemniaki
2 marchewki
1 duzy korzeń pietruszki
1 cebula
2 łyżki mąki
2 ziela angilelskie
2 liście laurowe
szczypta kminku
olej do smażenia
sól,pieprz do smaku
dodatkowo:
30 dag schabu lub innego mięska jako wkładka
1,5 szklanki soku z kiszonej kapusty
4 ziemniaki
2 marchewki
1 duzy korzeń pietruszki
1 cebula
2 łyżki mąki
2 ziela angilelskie
2 liście laurowe
szczypta kminku
olej do smażenia
sól,pieprz do smaku
dodatkowo:
30 dag schabu lub innego mięska jako wkładka
Wykonanie:
Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę również, zalewamy 2,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kminek, gotujemy do miękkości warzyw, ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy kapustę i sok. Gotujemy jeszcze 30 mint. Szklimy cebulę,dodajemy mąkę, energicznie mieszamy dodajemy do zupy.Schab pokroic na wąskie paseczki,posypac solą,pieprzem obsmażyc na rumiano z obu stron. Dodac do kapuśniaku,bedzie treściwsza.
Kapuśniak jest jedną z moich ulubionych zup. Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńJa tez go bardzo lubię
UsuńChociaż za tradycyjnymi zupami nie przepadam to jednak muszę przyznać, że taki kapuśniaczek to jak najbardziej uwielbiam i mogłabym zjeść. :-)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńdla mnie kapuśniak to również jesienna zupa, syta, rozgrzewająca...
OdpowiedzUsuńSzybko nakarmi każdego głodnego kto ją lubi oczywiście
Usuńjak u mamy / babci! taki najlepszy :)
OdpowiedzUsuńNo pewnie ;)
UsuńUwielbiam :) teraz najlepszy czas na kapuśniaczek :)
OdpowiedzUsuńDeszczowa i szara pora jest idealna
UsuńPyszny, oj zjadłabym taki kapuśniaczek :-)
OdpowiedzUsuńJa też mam znów na niego chętkę, chyba ugotuję ponownie
UsuńJak wspaniale wygląda ten kapuśniak. Ja też chętnie zatopiłabym w nim łyżkę. Wspaniała zupa na taką aurę :)
OdpowiedzUsuńIdealna :)
Usuńdla mnie kapusniak to też idealne danie na chłodne jesienne dni :)
OdpowiedzUsuńJak dla większości widać tutaj ;)
UsuńPysznie i konkretnie, jesienne smaki :)
OdpowiedzUsuńCzasem te skromne potrawy są dużo lepsze od tych wystawnych. Ja ogólnie bardzo lubię tradycyjna babciną kuchnię
UsuńKapusniaku wieki nie jadłam ależ musi być dobry:)
OdpowiedzUsuńPyssssszny
UsuńLubię kapuśniak!
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńNa jesień pyszna zupa:)
OdpowiedzUsuńWręcz na jesień stworzona :)
UsuńJuż nie pamiętamy kiedy tak właściwie ostatnio jadłyśmy taki domowy kapuśniak :) Oj zjadłoby się bardzo :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym teraz taki kapuśniaczek :)
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc, ja też
Usuńwygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńI taki też jest
UsuńO jak ja dawno nie jadłam... Pycha.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pycha :) potwierdzam
UsuńPyszny, prawdziwy, porządny kapuśniak! Pycha :)
OdpowiedzUsuńTaki prawdziwy ze wszystkimi dodatkami jest najlepszy
Usuńnie przepadam za babcinymi zupami,ale kapuśniak zawsze lubiłam i lubię do tej pory ;)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńUwielbiam takie zupy, nadal u mnie w domu robią za cały obiad :) Po zupie z wkładką to nawet nie ma miejsca na drugie danie :)
OdpowiedzUsuńNo u mnie przewaznie też, dodatek mięska jest wystarczający
UsuńJesienną porą chyba nie ma lepszej zupy niż kapuśniak:) U nas kwaśnica :)
OdpowiedzUsuńIdealnie syci i rozgrzewa jest więc idealny
UsuńKapuśniak na bogato, taki to ja lubię.
OdpowiedzUsuńMartuś,ale mi smaki przypomniałaś,nie jadłam kapuśniaku całe wieki:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapuśniak. To jedna z moich ulubionych zup, która króluje na stole w okresie zimowym.
OdpowiedzUsuńmgfu5y3c3
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet