Moje ulubione połączenie mięsa drobiowego. Koniecznie ze szpinakiem.Dla urozmaicenia zamiast smażyć roladki możemy je także upiec w piekarniku, będą mniej tłuste a tak samo smaczne
Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
20 dag szpinaku
5 dag sera feta
sól,pieprz
olej do smażenia
bułka tarta i 1 jajko-panierka
Wykonanie:
Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut.Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem.
Majeczko roladki wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńMy jesteśmy za pieczeniem roladek w piekarniku :D
OdpowiedzUsuńJak najbardziej można
UsuńŚlinotoku dostałam patrząc na te roladki :-) Jestem zdecydowaną zwolenniczką potraw z piekarnika :-)
OdpowiedzUsuńZ piekarnika takie roladki też dobrze smakują i są mniej kaloryczne
UsuńSama często takie przyrządzam! Uwielbiam połączenie szpinaku i drobiu. :P
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :) bo to dobre połączenie smakowe
UsuńPyszne Martuś, lubimy takie roladki :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńZawsze lubiłam zawijać w mięsko coś, tam, coś tam. Twoje roladki fantastycznie wyglądają. Chętnie widziałabym je u mnie na stole na jutrzejszym obiedzie :)
OdpowiedzUsuńTak naprawdę szybko sie je robi a są pyszne, polecam
UsuńProste i takie pyszne, bardzo lubię takie obiadki :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja, też lubię rzeczy które szybko się robi
Usuńbardzo lubię! nie dość, że smaczne, to jeszcze i piękne;)
OdpowiedzUsuńPopieram, fajnie się prezentują :0
Usuńa w piekarniku jak długo?
OdpowiedzUsuńWitam, w piekarnikuok 20 minutach, aby się ładnie zrumieniły, nawet do 30 minut.
UsuńObiadek z gatunku takich, jakie nazywam niedzielnymi (czyli taki lepszejszy).
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńFajny pomysł na ukrycie szpinaku przed niejadkiem :)
OdpowiedzUsuńMoi synowie tak jedzą szpinak zawsze, inaczej by pewnie nie przeszło
UsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńUwielbiam szpinak ;)Roladki wyglądają super :) Pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuń