sobota, 3 października 2015

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM

Moje ulubione połączenie mięsa drobiowego. Koniecznie ze szpinakiem.Dla urozmaicenia zamiast smażyć roladki możemy je także upiec w piekarniku, będą mniej tłuste a tak samo smaczne
 Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
20 dag szpinaku
5 dag sera feta
sól,pieprz
olej do smażenia
bułka tarta i 1 jajko-panierka

Wykonanie:
Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut.Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem.

25 komentarzy:

  1. Majeczko roladki wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. My jesteśmy za pieczeniem roladek w piekarniku :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ślinotoku dostałam patrząc na te roladki :-) Jestem zdecydowaną zwolenniczką potraw z piekarnika :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z piekarnika takie roladki też dobrze smakują i są mniej kaloryczne

      Usuń
  4. Sama często takie przyrządzam! Uwielbiam połączenie szpinaku i drobiu. :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To tak jak ja :) bo to dobre połączenie smakowe

      Usuń
  5. Pyszne Martuś, lubimy takie roladki :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze lubiłam zawijać w mięsko coś, tam, coś tam. Twoje roladki fantastycznie wyglądają. Chętnie widziałabym je u mnie na stole na jutrzejszym obiedzie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak naprawdę szybko sie je robi a są pyszne, polecam

      Usuń
  7. Proste i takie pyszne, bardzo lubię takie obiadki :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To tak jak ja, też lubię rzeczy które szybko się robi

      Usuń
  8. bardzo lubię! nie dość, że smaczne, to jeszcze i piękne;)

    OdpowiedzUsuń
  9. a w piekarniku jak długo?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, w piekarnikuok 20 minutach, aby się ładnie zrumieniły, nawet do 30 minut.

      Usuń
  10. Obiadek z gatunku takich, jakie nazywam niedzielnymi (czyli taki lepszejszy).

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajny pomysł na ukrycie szpinaku przed niejadkiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moi synowie tak jedzą szpinak zawsze, inaczej by pewnie nie przeszło

      Usuń
  12. Uwielbiam szpinak ;)Roladki wyglądają super :) Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń