Przy piątku na obiad u mnie będzie rybka. Często przyrządzam filety, najbardziej ze względu na dzieciaki, które taką ,,rybę" lubią najbardziej. Panierka kukurydziana fajnie zmienia smak tradycyjnej rybki, spróbujcie
Składniki:
500 g filetu z mintaja lub miruny- może być inna
sól, pieprz cytrynowy
2 szklanki płatków kukurydzianych
2 jajka
Wykonanie:
Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem cytrynowym. Jajka rozkłócamy. Płatki kukurydziane mielimy w młynku na miał. Każdy filet panierujemy w jajku, następnie w zmielonych ( ja mielę w młynku do kawy) płatkach. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z frytkami lub zapiekanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Przy piątku musi być rybka :D U nas może nie smażona lecz na parze :P
OdpowiedzUsuńNa parze też jest pyszna
UsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak pyszna rybka. :-)
OdpowiedzUsuńW piątek obowiązkowe danie na naszym stole ;)
UsuńZazwyczaj kurczaka w płatkach się robi, a przecież ryba też świetnie pasuje :)
OdpowiedzUsuńTak, ryba do takiej panierki też jest bardzo dobra
UsuńPyszna rybka :)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńU mnie też dzisiaj rybka :) W panierce kukurydzianej jeszcze chyba nie próbowałam, ale spróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńWypróbuj, polecam , jest pyszna
Usuńu mnie dziś też rybka w płatkach kukurydzianych ale z piekarnika, pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńPieczona rybka też jest pyszna
UsuńRybka na postny obiadek, super :)
OdpowiedzUsuńOj tak, obiad idealny
UsuńA wiesz, że ja również filety lubię najbardziej. Fajny przepis, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam, na prawdę smaczna rybka
UsuńMuszę wypróbować taką panierkę :)
OdpowiedzUsuńPolecam !
UsuńPrzy następnym piątku spróbuję, albo podpowiem mamie ;) Będzie smaczniej.
OdpowiedzUsuńJest pysznie ;) Polecam !
Usuń