Składniki:
1 kg sera np w wiaderku
4 galaretki cytrynowe
800 ml gorącej wody
4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki
2 szklanki mleka- do śnieżek
15 dag kakaowych herbatników
20 dag wiórek kokosowych
2 łyżki masła
3 łyżki cukru
Wykonanie:
*Dużą blachę wykładamy ciastkami.
*Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy.
*Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 400 ml śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
* Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto.
Za cytrynowymi ciastami aż tak nie przepadamy ale w formie słodkiego odświeżenia z chęcią byśmy spróbowały :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo pyszne!
UsuńWiorkow ,kochana,wiorkow!!!!
OdpowiedzUsuńWiórków ;)
UsuńCiasto mega apetyczne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Danusiu
UsuńCudne ciasto:)
OdpowiedzUsuńI pyszne :)
UsuńWspaniały puch. Taka cytrynowa wersja musi być naprawdę pyszna.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Bardzo smaczna :)
UsuńBardzo apetyczne ciasto, no i jeszcze ten kokos i cytrynowy smak :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo pyszne!
UsuńNie jadłam nigdy tego typu ciasta, chętnie go wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńWypróbuj, pyszne!
UsuńUjmę to tak...ciasto ze wspomnieniami :))
OdpowiedzUsuńNektóre dania tak mają że się miło nam kojarzą
UsuńPerfekcyjne ciasto. Gdyby nie ta późna pora, to już bym u Ciebie była :)
OdpowiedzUsuńWpadaj do Nas! znajdzie się kawałeczek
Usuńna jaka blache jest przepis?
OdpowiedzUsuńBlacha najwieksza. 35-24 o ile dobrze podaję, bo na oko, na bank największa blacha. Ciasto wychodzi równe z wierzchem blachy
UsuńWłaśnie robię jutro będziemy próbować ten deser dam znać jak smakuje
UsuńLekkie, jak cytrynowa chmurka!
OdpowiedzUsuńOj tak, to prawda
UsuńJaki cudowny! :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńJeszcze takiego ciacha nie jadłam. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam, na prawdę pyszne
Usuńwspaniały puszek:)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńcudowny puszek:)
OdpowiedzUsuńależ piękna delicja, idealna do poobiedniej kawy :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, nadaje się idealnie :)
Usuńależ piękna delicja, idealna do poobiedniej kawy :)
OdpowiedzUsuńCoś nowego,coś cytrynowe i puchowe pyszniutko na upały. Lubię te Twoje przepisy😊
OdpowiedzUsuńPyszne i łatwe do przygotowania,polecam wszystkim
OdpowiedzUsuńPyszne I latwe ciasto polecam.
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, a ja akurat mam bzika na punkcie cytrynowych deserów...tych z kokosem też ;) I nawet wykonanie chyba jest w zasięgu moich możliwości ;)
OdpowiedzUsuńA mi niestety nie wyszło :(. Jak dodałem wystudzoną galaretkę (może trzeba było lepiej stężejącą dodać) to ciasto wyszło rzadkie, a kiedy zalałem to herbatniki wypłynęły mi na wierzch.
OdpowiedzUsuńZalanie zbyt słabo stężało galaretka spowodowało ze herbatniki wypłynęły bo masa za rzadka, nalezało chwilke odzekac zeby delikatnie zaczeła gestniec ;(
UsuńJa planuję zmodyfikować i zamiast herbatników lub biszkoptów przełożyć masą blaty tortowe i zrobić taki śnieżny tort a boki obsypać skarmelizowanymi wiórkami kokosowymi. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał i smakował 😋🤗?
OdpowiedzUsuńI jak wyszedł tort?
Usuńvht5vkdu53
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet