Smak dzieciństwa... Pamiętam jak łapało się w dłoń taka długaśną fasolkę i leciało dalej do zabawy ;) Fajne czasy to dzieciństwo,a do tego tak pysznie było
Składniki:
30 dag fasolki szparagowej
4 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
Wykonanie:
Do garnka układamy fasolkę, zalewamy wodą, tyle aby zakryło fasolkę. Dodajemy sól oraz cukier. Gotujemy 15 minut od zagotowania wody. Na patelni zrumieniamy bułkę tartą, dodajemy masełko, kiedy się rozpuści dokładamy osączoną fasolkę, dobrze mieszamy, aby każdy strąk pokrył się bułeczką.
To jest moje ulubione letnie warzywko-które jem bez względu na porę dnia :-)
OdpowiedzUsuńOj, ja też je bardzo lubię
UsuńLubię fasolkę. Właśnie dzisiaj miałam fasolkę zieloną i żółtą :)
OdpowiedzUsuńFasolka jest pyszna!
UsuńUwielbiam tak przygotowaną fasolkę. Ostatnio bardzo często gości na naszym stole w towarzystwie drugiego dania.
OdpowiedzUsuńFasolka tak podana jest pyszna
Usuńja nie mogę jeść fasolki niestety tak często jakbym chciała, a chciałabym dzień dnia:)
OdpowiedzUsuńSzkoda ;( bo jest pysznie
UsuńBardzo lubię; )
OdpowiedzUsuń;)
UsuńTo jest smak lata. Uwielbiam fasolkę z bułką :) Na mojej działce fasolka dopiero kwitnie :)
OdpowiedzUsuńTylko sie obejrzec jak będzie już dojrzała
UsuńKlasyk. Najlepsza do obiadu :)
OdpowiedzUsuńCzasem klasyk jest najlepszy
UsuńZawsze na kilogramy mogłyśmy taką fasolkę jeść :D Same pyszności :D
OdpowiedzUsuńOj, ja też jej mogę duzo jeść
UsuńTo jest must have w sezonie:)uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń;) ja też lubię
UsuńPo prostu uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja Marzenko
UsuńSmak dzieciństwa, pyszności :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
muuooaa.blogspot.com
Dla mnie tez tak jak wspomniałam przypomina dzieciństwo
Usuńmam swoją w ogrodzie,jemy prawie codziennie ^^
OdpowiedzUsuńSwoja najlepsza
Usuń