sobota, 9 lipca 2016

SZPARAGÓWKA Z MASEŁKIEM I BUŁKA TARTĄ

Smak dzieciństwa... Pamiętam jak łapało się w dłoń taka długaśną fasolkę i leciało dalej do zabawy ;) Fajne czasy to dzieciństwo,a do tego tak pysznie było
Składniki:
30 dag fasolki szparagowej
4 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
Wykonanie:
Do garnka układamy fasolkę, zalewamy wodą, tyle aby zakryło fasolkę. Dodajemy sól oraz cukier. Gotujemy 15 minut od zagotowania wody. Na patelni zrumieniamy bułkę tartą, dodajemy masełko, kiedy się rozpuści dokładamy osączoną fasolkę, dobrze mieszamy, aby każdy strąk pokrył się bułeczką. 

24 komentarze:

  1. To jest moje ulubione letnie warzywko-które jem bez względu na porę dnia :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię fasolkę. Właśnie dzisiaj miałam fasolkę zieloną i żółtą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tak przygotowaną fasolkę. Ostatnio bardzo często gości na naszym stole w towarzystwie drugiego dania.

    OdpowiedzUsuń
  4. ja nie mogę jeść fasolki niestety tak często jakbym chciała, a chciałabym dzień dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest smak lata. Uwielbiam fasolkę z bułką :) Na mojej działce fasolka dopiero kwitnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko sie obejrzec jak będzie już dojrzała

      Usuń
  6. Zawsze na kilogramy mogłyśmy taką fasolkę jeść :D Same pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
  7. To jest must have w sezonie:)uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Smak dzieciństwa, pyszności :D
    Pozdrawiam,
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie tez tak jak wspomniałam przypomina dzieciństwo

      Usuń
  9. mam swoją w ogrodzie,jemy prawie codziennie ^^

    OdpowiedzUsuń