Składniki:
1 kg pomidorków koktajlowych
5 ząbków czosnku
kawałek chrzanu
kilka galązek kopru z baldachami
1,5 l wody
1,5 łyżki soli
Wykonanie:
Do słoiczków układamy pomidory, do każdego dodajemy po gałązce kopru, po ząbku połowie ząbku czosnku, oraz po kawałku chrzanu. Sól rozpuszczamy w gorącej wodzie,zalewamy pomidorki. Przez ok 4 dni pomidory trzymamy w zakręconych słoikach w temp pokojowej, po tym czasie wynosimy do piwniczki.
Nie robiłam nigdy, ale spróbuje w tym roku <3
OdpowiedzUsuńPolecam , pyszne są
UsuńRobiłam kiedyś, ale nie do końca trafiły w mój smak :)
OdpowiedzUsuńNie każdemu smakują, to fakt, ale ogólnie większość chwali
UsuńTakiego wynalazku to jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńPolecam więc spróbować, zawsze to cos innego
UsuńPrzyznam, że nawet nie słyszałam o tym, ale z chęcią spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam, nie słyszałam, nie wiem jak smakują :) Ale mnie zaciekawiłaś :)
OdpowiedzUsuńTo skoro zaciekawiłam, to już musisz koniecznie spróbować
UsuńRobimy i są mega pyszne :D Potem zimą dodane do warzywnej zupy są extra :D
OdpowiedzUsuńZupka jak marzenie ;)
UsuńTego nie wiedziałam :) Trzeba będzie kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam ;)
UsuńNigdy ani nie jadłam, ani nie robiłam :) To Ci dopiero świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńSpróbuj, bardzo fajnie smakują
UsuńNigdy nie kisiłam pomidorów :) super przepis :)
OdpowiedzUsuńTo czas to zmienić Danusiu, bo pyszne
Usuń