poniedziałek, 6 marca 2017

PASTA TWAROGOWA Z MAKRELĄ

Nie ma to jak rozpocząć dobrze dzień, tydzień...Wtedy optymistyczniej spojrzymy na przyszłe dni, które odliczać będziemy do kolejnego weekendu. 
Dziś, na poniedziałkowe śniadanko serwuje przepyszną pastę twarogowa z makrelą. Jak widać idealnie sprawdza się nie tylko w piątek. 
Składniki:
20 dag białego półtłustego twarogu
1 duża tuszka makreli
1 cebulka dymka
1 łyżka ostrego keczupu
sól, pieprz
Wykonanie:
Makrele obieramy z ości, rozdzielamy na mniejsze kawałki. Łączymy poprzez ucieranie z twarogiem na gładką masę. Dodajemy keczup, drobno posiekaną cebulkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na bagietce lub grzankach.
Pastę na bagietce podałam swojej rodzinie na przepięknej, wypalanej desce. Deska ma swój niepowtarzalny urok, naturalny zapach i do tego tak pięknie zdobi moją kuchnię. 
Takie piękne deseczki wykonuje Pan Michał  z  DESECZKOWO . Niczym Gepetto w kawał drewna wkłada On duszę, przez co staje się ,już nie kawałkiem drewna, tylko odrębną jednostką. Dwóch takich samych deseczek u pana Michała nie znajdziecie, każda jest jedyna w swoim rodzaju. Ludzkie ręce to nie maszyna, która wszystko potrafi zrobić identyczne, tutaj wszystko dostaje swoje własne Ja. 
Zobaczcie inne prace na DESECZKOWO. Zapraszam w imieniu swoim i pana Michała. 

30 komentarzy:

  1. Pyszna pasta. Lubię takie party do świeżego pieczywa. :) Klasycznie ale bardzo smacznie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, czasem klasyka smakuje najlepiej

      Usuń
  2. Pyszna pasta, ale obejrzałam Deseczkowo..
    Niesamowite :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja również bardzo lubię, choć przyznaję się że dawno nie gościła u mnie

    OdpowiedzUsuń
  4. Deseczka piękna. Nastrojowa, domowa, ma duszę. Pasta pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, deski pana Michała maja duszę

      Usuń
  5. Ooj nie dałabym rady. Nie lubię ryb, zwłaszcza zapachu :-(

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię makrele, pasta pysznie wygląda ❤

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie! A teraz odpowiedz na Twoje pytanko. Ogólnie wszystkie odcienie niebieskiego beda modne wiosną i gdy podoba Ci się chabrowa sukienka -to jak najbardziej ;-) Jeśli w tej chwili ciągle masz taki kolor włosów jak na zdjęciu to lepiej załóż marynarkę w ciemnym różu. Ogólnie się uważa, że żółty nie służy blondynkom(ale to zależy od odcienia blondu i pigmentacji skóry).I jestem zawsze do usług ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nasza mama podobną pastę robi i znika w jeden dzień :-D

    OdpowiedzUsuń
  9. smak z dzieciństwa, jak mama chciała przemycić nam rybę w diecie ;) Pyszna!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny pomysł na to przemycenie, robię podobnie ;)

      Usuń