Składniki:
sandacze
sól,pieprz
świeża natka pietruszki
2 cytryny
Wykonanie:
Sprawiona, oczyszczoną rybę nacieramy wew i zew pieprzem i solą. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień do wnętrza ryby wkładamy po gałązce pietruszki, po plastrze cytryny. Tak przygotowane ryby układamy na blasze, obficie polewamy sokiem z cytryny. Pieczemy w 170 st ok 40 minut.
Pyszna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńNie tylko na piatek!
UsuńPycha :-)
OdpowiedzUsuńbardzo eleganckie danie!
OdpowiedzUsuńPyszna rybka :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda Marzenko, bardzo smaczna
UsuńPyszna rybka :-)
OdpowiedzUsuńSzałowa rybka <3 Zdecydowanie za rzadko jemy tak pięknie podane i przyrządzone ryby :(
OdpowiedzUsuń;)
Usuńja także poszczę dlatego dziś sałatka z tuńczykiem u nas króluje :) a Twoje sandacze wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMmm...sałatkę z tuńczykiem lubie !
UsuńPysznie przyrządzone te rybki :)
OdpowiedzUsuńDzieki
UsuńWspaniała smaczna propozycja na obiad. Ja też w piątek staram się podawać na obiad ryby, ryby, ale są też pierogi.
OdpowiedzUsuńMajeczko, gratuluję wydrukowanego przepisu w czasopiśmie "100 rad"
Miłego weekendu :)
Krysiu, dziekuję
UsuńBardzo apetyczne rybki. Robię podobne i bardzo lubię. Bez zbędnych dodatków, sam smak rybki :) Cytryna robi tu dużą robotę :)
OdpowiedzUsuńTak to prawda, ryba czesto w prostocie jest najsmaczniejszA
UsuńPodana bardzo apetycznie, ale ryby to nie moja bajka :)
OdpowiedzUsuńNie kazdy lubi, to fakt
Usuńwspaniała rybka:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię rybki, a te wyglądają wyjątkowo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Elu
Usuńseeifjuv541h
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet