Składniki:
2 pstrągi ok 1/2 kg
opakowanie fasolki szparagowej żóltej mrożonej Iglotex
opakowanie marchewki karotki Iglotex
sól,pieprz, tymianek
świeży rozmaryn- kilka gałązek
1 cytryna
olej dyniowy Semco
Wykonanie:
Pstrągi skrobiemy, dobrze nacieramy solą i pieprzem wew i zew.Do środka każdej ryby wkładamy po plastrze cytryny. Wkładamy też po gałązce rozmarynu. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek. Podgotowujemy ok 10 minut.
Po tym czasie wykładamy na blachę do pieczenia, posypujemy pieprzem i tymiankiem. Na warzywa układamy ryby, obkładamy świeżym rozmarynem.Skrapiamy olejem.
Do przygotowania ryby użyłam fasolki zółtej szparagowej i marchewki mini od Iglotex-u.Zapraszam na stronę firmy gdzie znjadziecie cały asortyment. IGLOTEX
Olej który wybrałam do skropienia ryby to olej dyniowy SEMCO. Olej o zabarwieniu zielono-bordowym, dzięki obecności carotinoidenu, tłoczony jest w naszym zakładzie metodą "na zimno" z najwyższej jakości nasion dyni oleistej (Cucurbitae oleum). Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami, chlebem, kaszami, kluskami, serem, cebulą, śledziami, sałatkami śledziowymi i rybnymi, sałatą, surówkami, gotowanymi warzywami, sosami sałatkowymi.Olej zawiera ca 80% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu
Pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pstrągi!
Pysznie!!!!
Dziękuje ;)
UsuńFajny pomysł na piątek i smaczny... :-)
OdpowiedzUsuńU mnie naleśniki, ale Twój pstrąg kusi bardziej, fasolka, marchewka i olej dyniowy to doskonałe dodatki do ryby :)
OdpowiedzUsuńNaleśniki też lubię
UsuńBardzo apetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńsmaczne danie:) u mnie także dziś rybka:) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńU mnie rybka prawie co piątek
UsuńPyszna rybka. Super Martuś Ci wyszło :-)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńApetyczna rybka! Kolorowo i wiosennie! :)
OdpowiedzUsuńLubię dawać dużo warzyw do dań
UsuńPychotka, uwielbiamy pieczonego pstrąga, moja Trzylatka sama zjada całego (i to najlepiej największego!):)
OdpowiedzUsuńU mnie największym wielbicielem pstrąga jest mój mąz
UsuńJeeaa uwielbiamy pstrąga xD Nawet niedawno była taka fajna reklama o jedzeniu pstrąga :P
OdpowiedzUsuńCieszę się że Wasze smaki
UsuńPyszniutkie danie na dzisiejszy dzień :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPstrąg to rybka, która daje się szybko i smacznie przyrządzić. Lubię pstrąga. A Ty podałaś go tak pysznie :) Mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńNie lubię ryb słodkowodnych, wyczuwam je na odległość. Wiele szefów kuchni próbowało mi je przemycić z zapewnieniem iż nie poznam co jem. Nie ma na mnie mocnych. :)
OdpowiedzUsuńZależy gdzie jest rybka złowiona, jak zpłytkich wód, ma specyficzny zapach i posmak mułu...wiem o czy mówisz
Usuńale ta rybka ładnie podana :) musi być pyszna :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńOd pewnego czasu chodzi za mną taka rybka, z pewnością wypróbuje ten przepis, bo rybka wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam !
Usuńmniam! pieczone ryby mogłabym jeść codziennie! bardzo apetycznie wyglądają na warzywach!
OdpowiedzUsuńNa wrzywach jest pysznie !
UsuńA ja nie przepadam za takimi rybkami, chociaż ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńRózne gusta i guściki, co dla kogo. Byłoby nudne gdyby wszyscy lubili to samo
UsuńFajna i zdrowa rybka, do tego warzywa pycha :-)
OdpowiedzUsuńRybka wygląda wspaniale, z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńPolecam się z przepisem :)
UsuńTypowo piątkowe danie. Warzywka i rybka . Idealnie skomponowane .
OdpowiedzUsuńDzięki Asiu :)
UsuńUwielbiam ryby. Ta wygląda bosko.
OdpowiedzUsuń;)
UsuńUwielbiam ryby. Ta wygląda bosko.
OdpowiedzUsuńtaką rybkę to ja bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńNo to widzę że miłośników takiej rybki jest więcej , nie jestem sama
Usuń