czwartek, 6 kwietnia 2017

FASZEROWANE JAJKA W GNIAZDKACH Z SZYNKI

Jajka. To one zdecydowanie rządzą na świątecznym, wiosennym stole. podane na różne sposoby, nigdy się nie nudzą, zawsze chętnie po nie sięgamy. Pięknie i kolorowo podane mogą być świetną ozdobą stołu. Mi osobiście takie otulone szyneczka smakują wyśmienicie.
Składniki:
6 jajek
6 plastrów szynki parmeńskiej
kilka gałązek szczypiorku
łyżka majonezu
sol, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Z wystudzonych ścinamy wierzchy po długości, wydrążamy. Ścięte wierzchy białka i żółtka drobno siekamy. Dodajemy posiekany szczypiorek, dokładamy majonez, dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każde jajko zawijamy w plaster szynki, środek nadziewamy farszem, farsz nakładamy tez na po wierzchu jajka. Ozdabiamy gałązkami szczypiorku. 

41 komentarzy:

  1. Lubię takie jajeczka :-)
    Lubie jak są z czymś, ale mój A. nie lubi,
    więc robię 2 wersje :-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie będą wyglądać na świątecznym stole:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają rewelacyjnie :) Idealne na świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Będą gością smakowały🙂. Pomysł na podanie jajek rozwiązany,dzięki pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne jajka z moją szyneczką parmeńską, mniamm :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie wyglądają, super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Prosty i fajniutki pomysł na jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wspaniałości. te gniazdka z szynki bardzo mi się podobają <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Pychotka takie połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetny pomysł no i smak :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ekstra ! Zrobię na święta ! :)

    OdpowiedzUsuń