Składniki:
główka młodej kapusty
600 g mięsa mielonego z indyka
sól , pieprz, ostra papryka
liść laurowy
ziele ang
2 litry bulionu warzywnego
sos:
pęczek koperku
szklanka śmietany 12%
Wykonanie:
*Kapustę parzymy, wycinamy głąb, odcinamy liście.
*Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w posolonej wodzie.
* Do mięsa dodajemy wystudzoną kaszę, doprawiamy sola , pieprzem i papryką.Dobrze mieszamy.
* Na każdy liść kapusty nakładamy porcję mięsa, zawijamy gołąbki. Układamy je w garnku.
*Gołąbki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy posiekany koperek, wlewamy śmietankę. Gotujemy jeszcze ok 15 minut. - Jeśli będziemy przygotowywać nie z młodej kapusty, czas gotowania wydłużmy do ok 1 godz 15 minut.
I młoda kapustka i koperek...zjadłabym:)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńwczoraj też miałam gołąbki :)
OdpowiedzUsuńGołabki najlepsze ;)
UsuńJa poproszę :D
OdpowiedzUsuńpodoba mi się taka wersja :D u mnie często goszczą tradycyjne gołąbki ale z kaszą gryczaną zamiast ryżu :D
OdpowiedzUsuńSpróbuj z ta kaszą, tez jest pysznie i zupełnie inaczej smakują
UsuńPyszna propozycja :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
UsuńPycha, mniam mniam kocham gołąbki :-)))
OdpowiedzUsuńJa tez je bardzo lubię, moj mąż również
UsuńWitaj Martusiu, mam w domu kaszę orkiszową i nie miałam na nią pomysłu 😊
OdpowiedzUsuńTo już teraz wiesz co możesz zrobic ;)
UsuńTakiej wersji jeszcze nie próbowałam, wyglądają smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, szczerze polecam
UsuńBardzo smaczna wersja :) Jestem za :D
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPycha☺
OdpowiedzUsuń;) Oj tak, bardzo dobre
UsuńZ kaszami eksperymentuję w gołąbkach, ale takiej wersji jeszcze nie jadłam. Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo polecam wypróbowac, jest pysznie
UsuńWspaniałe gołąbki:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPomysłowe !
OdpowiedzUsuńI smaczne, polecam ;)
Usuńnie jadłam gołąbków z kaszą,pora nadrobić zaległości
OdpowiedzUsuń;) To nadrabiamy
UsuńBrzmi znakomicie i pysznie przede wszystkim :)
OdpowiedzUsuńTak, to prawda,są bardzo smaczne
UsuńNie jadłyśmy nigdy kaszy orkiszowej. Spróbowałybyśmy z chęcią :D
OdpowiedzUsuńPolecam dziewczyny, jest bardzo fajna w smaku
UsuńSuper gołąbki :) Z chęcią zjadłabym takie :)
OdpowiedzUsuńz taką kaszą jeszcze gołąbków nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTo jak natrafisz na taką kaszę, to polecam
Usuńcheck over here designer replica luggage check my reference Dolabuy Chrome-Hearts browse around this website replica louis vuitton
OdpowiedzUsuń