czwartek, 22 czerwca 2017

JAJECZNICA Z BOCZKIEM I MAKARONEM

Śniadanie to podstawa dnia. Nigdy nie zapomnijmy o nim przed wyjściem z domu. Dobre śniadanie da nam energii do działania już od samego rana. Jajecznicę możemy przyrządzać na wiele sposobów, każdym razem może smakować inaczej. A czy jedliście jajecznicę z makaronem? Nie? To koniecznie wypróbujcie, dziś jest dobra okazja. 
Składniki:
5 jajek
garść makaronu świderki
20 dag boczku wędzonego
szczypiorek z jedną cebulka dymką
sól, pieprz, słodka papryka
Wykonanie:
*Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
* Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, zrumieniamy. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszając co jakiś czas obsmażamy. Dodajemy posiekana dymkę i szczypiorek. Jajka rozkłócamy , dodajemy sol, pieprz, słodką paprykę, mieszamy. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, wszystko razem co jakiś mieszamy, aż jajecznica cała się zetnie.

24 komentarze:

  1. Mój Mężuś uwielbia taką jajecznicę :) Do tego domowe pieczywo i jest w siódmym niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moi rodzice taką jadają, ja jakoś do tej pory nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. I love the work you do on your blog, I hope to see you on my blog very soon!!
    💚💚💚

    OdpowiedzUsuń
  4. Makronu do jajecznicy jeszcze nigdy nie dawałam. Podoba mi się ten pomysł! Jajecznica musi smakować bardzo ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z makaronem nie jadła, warto wypróbować...

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł na wykorzystanie makaronu, który został nam z kolacji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czasami robimy taką jajecznicę jak zostaje nam makaron i nie ma co z nim zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jestem zaskoczona, ale i bardzo ciekawa smaku :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadłyśmy nie raz :D Nasza mama często nam ją robiła :D

    OdpowiedzUsuń
  10. pyszne i sycące śniadanko

    OdpowiedzUsuń