Składniki:
1 serek typu camembert - u mnie CAMEMBERT CLASSIC la Polle MLEKOVITA
szklanka wiśni lub czereśni
łyżka- dwie miodu
Wykonanie:
*Wiśnie lub czereśnie blendujemy. Dodajemy miód, wrzucamy do rondelka, podgotowujemy aż sos zacznie gęstnieć.
Na patelni grillowej lub grillu obsmażamy z obu stron ser, aż będzie miękki.
*Ser przekładamy na talerz. Polewamy sosem, dekorujemy świeżymi wiśniami lub czereśniami.
Z sosem czereśniowym ani wiśniowym nie jadłam, ale lubię na słodko i chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam, na prawdę pyszny
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMusze zrobić, bo mam czereśnie na działce:) Zawsze robiłam z żurawiną, a i jeszcze obtaczałam w jajku i bułce tartej. Wtedy powstaje fajna skorka na zewnątrz, a środek jest bardzo płynny Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak się dlużej zgrilluje to właśnie taki jest, u mnie z powodu długośći sesji zdjęciowej, niestety nie ;)
UsuńNa słodko jeszcze tego sera nie jadłyśmy :) Ale wygląda ciekawie :)
OdpowiedzUsuńTo polecam dziewczyny wypróbować
Usuńz takim sosem nigdy nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńOj, nadrabiaj koniecznie
UsuńCoś cudownego! Na pewno zrobię. :)
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
Cieszy mnie to bardzo
Usuńcamembert na słodko lubię, jadłam z malinami, trzeba próbować z wiśniami :)
OdpowiedzUsuńTrzeba próbować z czym się da, bynajmniej ja ta robię
UsuńWygląda ekskluzywnie *.*
OdpowiedzUsuńMmm, apetycznie podany :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewo
Usuńoj zjadłabym :) ja najczęsciej wcinam sam na zimno :)
OdpowiedzUsuńSam tez jest przepyszny
UsuńJa najczęściej dorzucam go do sałatek lub marynuję w oliwie z ziołami. I akurat mam w lodówce taki sam serek. Kupiłam w weekend na próbę :)
OdpowiedzUsuńOj, marynowany tez jest meega, narobiłas mi smaka
UsuńUwielbiam takie smaki :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuń