Składniki:
1 kg żeberek ekstra mięsnych
sól, pieprz
marynata;
8 łyżek miodu
2 łyżki przyprawy Worcester
4 łyżki cukru
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki musztardy
8 łyżek keczupy pikantnego
Żeberka posypujemy sola i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Żeberka obtaczamy w mary
nacie, odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170-180 st przez godzinę.
moja druga połówka byłaby zachwycona :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI takie też są ;)
UsuńCiekawie i pysznie :)
OdpowiedzUsuńOj tak, zdecydowanie
UsuńWygląda tak, że palce lizać :D
OdpowiedzUsuńSmakuje do ostatniego kęsa
Usuńoj leje i nie zamierza przestać! żeberka kuszące:)
OdpowiedzUsuńNa taką pogodę jak znalazł
UsuńPyszne :-)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńWspaniały obiad :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie
UsuńUwielbiam takie żeberka :) Smakują wyśmienicie. Choć ja troszkę inaczej je robię :)
OdpowiedzUsuńmama-urwisa.blogspot.co.uk
Każdy ma swoje sposoby, każdy je robi na swój sposób wyśmienicie
UsuńNa taki obiadek jestem chętna :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
UsuńAż ślinka cieknie na ich widok :) mniam :)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam
UsuńMężowe byłoby wniebowzięte, jak by mu zrobiła takie żeberka :D
OdpowiedzUsuńTo koniecznie musisz zrobić
Usuńdswdfhu4jm21
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet