poniedziałek, 10 listopada 2014

UDKA KURCZAKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI

Udka inaczej...czyli podane z makaronem i warzywami. Pycha!
Składniki:
4 podudzia kurczaka
1 brokuł
garśc fasolki szparagowej
pól puszki groszku konserwowego
3 marchwie
10 dag makaronu rurki
4 łyżki sosu sojowego
2 szklanki bulionu
sól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskie
Wykonanie:
Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone na mniejsze kawałki fasoliszparagowej. Dusimy ok 20 minut. Po tym czasie dokładamy obrane mięsko z podudzi, pokrojone  wplastry marchewki, groszek.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Dusimy jeszcze ok 5 minut.Dodajemy ugotowany al dente makaron. Mieszamy

13 komentarzy:

  1. Jak ja uwielbiam takie jedzonko, super danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ten brokuł i fasolka - i nic mi więcej nie trzeba do szczęścia :)

    Pozdrawiam i zapraszam do nas :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne i bardzo kolorowe danie :-) super Martuś :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię takie dania...:) pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie szybkie i smaczne dania to ja lubię.

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm... idealne danie! szybkie i PYSZNE!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przyznam, że to ciekawy sposób na podanie udek. Połączenie kurczaka z makaronem i warzywami uważam za doskonałe:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Tylko skąd w potrawie wziął się makaron?

    OdpowiedzUsuń