Składniki:
ciasto:
4 szklanki mąki
10 łyżek śmietany 18%
2 jajka
szczypta soli
woda- 3/4 szklanki
dodatkowo:
1/2 kg jagód
cukier
olej do smażenia
Wykonanie:
Mąkę wysypać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól wlać trochę wody,zagniatać.Jeśli za gęste dolać jeszcze wody. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Jagody posypać cukier. Wykrawać krążki z ciasta, nakładać łyżkę jagód, pościskać brzegi. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Smażone pierogi? Nigdy nie jadłyśmy :P ale z jagodami to na pewno muszą być boskie :D
OdpowiedzUsuńMmmm.... Pycha...
OdpowiedzUsuńMmmm...potwierdzam :)
Usuńo ! takich pierogów jeszcze nie jadłam! aż mi ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie,są bardzo smaczne te smażone
UsuńWow jakie fantastyczne pierogi, wolę na słono jednak i takie chętnie bardzo bym zjadła. :-)
OdpowiedzUsuńTe maja bardzo fajny ciekawy smak, dzieki właśnie ich usmażeniu i dodatkowi śmietany
UsuńSmażonych jeszcze nie jadłam. Pyszne muszą być.
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo dobre
Usuńbardzo ciekawe pierogi, a że z jagodami, to jeszcze smaczniejsze;)
OdpowiedzUsuńZ pierogów to właśnie te są ulubionymi mojego męża
UsuńZ przyjemnością wypróbuję przepis.Przedstawiają się fantastycznie;)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo pyszne
UsuńSmażonych pierogów z jagodami jeszcze nie jadłam, jestem pewna, że muszą smakować wspaniale :)
OdpowiedzUsuńDelikatnie kruche, rozpływające się w ustach nadzienie- pyszne
UsuńJeszcze nie jadłam smażonych pierogów z jagodami, smażę jedynie te serem i z ziemniakami :)
OdpowiedzUsuńJak wejdziesz w posiadanie jagód to koniecznie takie zrób, mówię Ci naprawdę pyszne
UsuńTo musi być miooodzio :]
OdpowiedzUsuńjEST, JEST ... :)
UsuńPyszne :) Chętnie bym zjadła takie pierożki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńAle kusisz kochana, zgłodniałam strasznie ....
OdpowiedzUsuńJa też ;) Będę musiała znowu takie zrobić
UsuńFajny pomysł, takich smażonych pierożków jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńWypróbuj, pyszne są
UsuńPysznie. Nie robiłam smażonych, ale mam w planach :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie zrób ;) niebo w gębie
UsuńTakie z jagodami, to chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńPolecam Danusiu
Usuńz takimi pierogami się jeszcze nie spotkałam,brzmi ciekawie
OdpowiedzUsuńCiekawie brzmi i ciekawie smakuje, polecam
UsuńZ jagodami jadłam,ale nie smażone,tylko takie prosto z wody:)ciekawa jestem smaku jagód w przysmażonym cieście:)
OdpowiedzUsuńW moim rodzinnym domu pierogi z jagodami też zawsze były gotowane, mama męża przygotowywała zawsze smażone, to jej przepis ;)
UsuńNie przepadam za pierogami z owocami, wolę te z mięsem, ruskie lub z kaszą :)
OdpowiedzUsuńa ja bardzo lubię pierogi z owocami :)
OdpowiedzUsuń