Składniki:
1 kg wiśni
80 dag cukru
Wykonanie:
Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem. Odstawiamy na min 12 godzin żeby puściły sok. Po tym czasie podgrzewamy, doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy szumowinę.Wiśnie możemy wykorzystać do deserów, sok zlewamy przelewamy do buteleczek i słoików. Zakręcamy, pasteryzujemy 10 minut.
Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię
Usuńpyszny sok, domowy, najlepszy... później do kompotów, kisieli czy galaretek będzie jak znalazł:)
OdpowiedzUsuńNo pewnie że tak, żal nie zrobić
UsuńCzy może być coś wspanialszego niż taki domowej roboty? Z całą pewnością nie. :-)
OdpowiedzUsuńTe domowe są najlepsze
UsuńU mnie już niestety wiśni nie ma :/ ale taki soczek musi smakować wspanale :)
OdpowiedzUsuńPyszny jest, to fakt
UsuńNa zimę będzie idealny :)
OdpowiedzUsuńOj tak, będzie jak znalazł
UsuńUwielbiam ten kwaskowy posmak wiśni, taki sok kojarzy mi się z pysznymi przetworami mojej babci ;)
OdpowiedzUsuńMoja babcia tez zawsze robiła najlepsze, jedyne w swoim rodzaju soki i syropy
UsuńMartuś nominowałam Cię do Liebster Blog Award-zajrzyj,proszę do mnie:)
OdpowiedzUsuńPyszny soczek wiśniowy,kolejny smakołyk do piwniczki:)
Dziękuje za nominację ;)
UsuńTo prawda- piwniczka w tym roku wyjatkowo zapełniona bogato będzie
Taki najlepszy jest do kaszki :D
OdpowiedzUsuńMhmmm...
UsuńDomowe soki pychota!
OdpowiedzUsuńOj tak, domowe są najlepsze
Usuńbardzo lubię takie domowe soki :) na upały do wody idealne, a i w zimie o lecie przypominają :)
OdpowiedzUsuńOj tak,zimą zawsze sobie miło powspominać lato
UsuńUwielbiam zimą z herbatą :-)
OdpowiedzUsuńHerbatka z takim soczkiem smakuje wyjatkowo, to prawda
UsuńKOCHAM KOCHAM KOCHAM!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuń<3
UsuńSuper sok
OdpowiedzUsuńNie lubię wiśni, wolę czereśnie :)
OdpowiedzUsuńA ja na zimę lubię włąśnie wiśnie, a tak do pojedzenia to jak najbardziej też czereśnie
Usuńsmakowity soczek :)
OdpowiedzUsuń