czwartek, 11 lutego 2016

TRUSKAWKOWA PANNA COTTA

Niedługo Walentynki. Przez jednych lubiane, przez drugich nieobchodzone ;) A ja tam osobiście lubię obdarowywać osoby bliskie mojemu sercu w tym dniu czymś miłym i słodkim . Taka truskawkowa panna cotta podana w kształt serca dzięki formom PAPILART . Wysyłka 24 godzinna sprawi, że jeżeli nie posiadacie formy do przygotowania takiego Walentynkowego deseru zdążycie jeszcze zamówić i otrzymać pod wskazany adres .
Składniki:
250 ml śmietany kremówki
250 ml mleka
2 łyżki cukru
3 łyżeczki żelatyny
3-4 kieliszki Likieru Truskawkowego DALKOWSKI     
laska wanilii
Wykonanie:
Śmietanę kremówki oraz mleko wlewamy do garnuszka. Dodajemy nasiona wanilii i cukier. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Kiedy na bokach garnuszka mleko zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia. Dolewamy likier, mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, mieszamy. podgrzewamy aż się rozpuści. Jeszcze ciepłą wlewamy do masy śmietanowej, mieszamy, studzimy. Zimną wlewamy do foremki. Odstawiamy do stężenia. Zimne wyjmujemy z formy, dekorujemy truskawkami.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Potrzebne formy znajdziecie  tutaj: KUP FORMĘ SERCE

32 komentarze:

  1. Ale mnie tu kusisz tymi pysznościami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Marteczko jak świątecznie i miłośnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, to jeden z moich ulubionych deserów. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z przyjemnością zjadłabym taki deser :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładny deser i jaki smaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  6. No to masz mnie. Takim deserem zawojowałaś moje serce i duszę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak to ślicznie wygląda :) Taki deser to bym chciała ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. smaczny deser,i jak ładnie podany :)

    OdpowiedzUsuń