środa, 18 stycznia 2017

KARKÓWKA W PIWIE Z PIECZONYMI JABŁKAMI I CEBULĄ

Soczysta karkóweczka, którą nie pogardzi żaden jej wielbiciel. Upieczona w towarzystwie pysznej cebuli i jabłek. Aromatyczna, pełna ziół. Musicie taką przygotować.
Składniki:
1 kg karkówki 
1 duże jabłko
3 cebule
sól, zioła prowansalskie
świeży rozmaryn
pieprz kolorowy ziarnisty
2 szklanki piwa
Wykonanie:
Karkówkę kroimy na plastry, oprószamy solą i ziołami prowansalskimi . obsmażamy na rozgrzanym oleju. Obsmażone karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym obkładamy ósemkami jabłek i ćwiartkami cebuli, posypujemy obficie ziołami prowansalskimi, polewamy piwem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 45 minut w 180 st.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

27 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo aromatycznie.Tego przepisu jeszcze nie próbowałam;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis :)
    Chętnie skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. myślę, że Mężowi by posmakowała :) taka solidna porcja mięcha :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetyczna karkóweczka. :-) Takie mięsko to ja lubię. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. karkówce w zimowe dni nie odmówię:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyśmienicie wygląda, idealna na rodzinny obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda tak, że od razu dostaje się ślinotoku :) Pyszne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Poproszę na sobotę, bo idę do pracy, a moi panowie, a zwłaszcza jeden nie pogardziliby takim mięskiem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Taką karkówkę to bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń