Składniki:
1 kg karkówki
1 duże jabłko
3 cebule
sól, zioła prowansalskie
pieprz kolorowy ziarnisty
2 szklanki piwa
Wykonanie:
Karkówkę kroimy na plastry, oprószamy solą i ziołami prowansalskimi . obsmażamy na rozgrzanym oleju. Obsmażone karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym obkładamy ósemkami jabłek i ćwiartkami cebuli, posypujemy obficie ziołami prowansalskimi, polewamy piwem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 45 minut w 180 st.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Wygląda bardzo aromatycznie.Tego przepisu jeszcze nie próbowałam;-)
OdpowiedzUsuńTo wypróbuj, jest pyszna i soczysta
UsuńBardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńChętnie skorzystam :)
Polecam!
Usuńdostojny kawał obiadu:D
OdpowiedzUsuńSolidny ;)
Usuńmyślę, że Mężowi by posmakowała :) taka solidna porcja mięcha :D
OdpowiedzUsuńOj na p[ewno, nie wątpię
UsuńApetyczna karkóweczka. :-) Takie mięsko to ja lubię. :-)
OdpowiedzUsuńJa też, przyznaje się bez bicia
UsuńPyszna propozycja 😍
OdpowiedzUsuńDzieki Marzenko
Usuńkarkówce w zimowe dni nie odmówię:)
OdpowiedzUsuńJa też nie, zdaje egzamin idealnie
UsuńO mniam☺
OdpowiedzUsuńWyśmienicie wygląda, idealna na rodzinny obiadek :)
OdpowiedzUsuńI szybko sie robi, praktycznoe sama, a to duży plus
UsuńWygląda tak, że od razu dostaje się ślinotoku :) Pyszne danie:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńSuper danie na zimny dzień :)
OdpowiedzUsuńIdealne wręcz
UsuńAle pyszna!
OdpowiedzUsuńI soczytsa, a takich cięzko znalesc
UsuńPoproszę na sobotę, bo idę do pracy, a moi panowie, a zwłaszcza jeden nie pogardziliby takim mięskiem :)
OdpowiedzUsuńOj, na pewno buy Ci smakowała
UsuńTaką karkówkę to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuń;)
OdpowiedzUsuń