piątek, 20 stycznia 2017

GRILLOWANY CAMEMBERT Z ORZECHAMI I MIODEM

Jedni potraktują to danie jako przystawkę, ja bardzo często grilluję sobie camemberta i podaje go w towarzystwie słodkości jako deser właśnie. Z lampką wina Monte Santi smakuje jeszcze lepiej. 

Składniki:
1 ser camembert
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
3 łyżki miodu
Wykonanie:
Camembert grillujemy z obu stron na patelni grillowej, aż będzie miękki w środku. Na patelni krystalizujemy miód, dodajemy orzechy, mieszamy, jeszcze ciepłym polewamy po serze. Podajemy z winogronami i lampką wina Monte Santi- jest to jedno z nowych win, które zachwyca smakiem i aromatem ,a najprostszy deser zamienia w kulinarna rozkosz. 
 Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

18 komentarzy:

  1. pychota :) narobiłaś mi smaka, ale póki co mam zakaz jedzenia wszelkich pleśniaków :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny <3 Grillowany camembert uwielbiam jako przekąskę. Połączenie bardzo ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez go często sobie robię, w różnych postaciach i smakach

      Usuń
  3. Prosta i szybka przekąska. Fajna na domówkę.

    OdpowiedzUsuń