Składniki:
2 piersi z kurczaka ok kilograma dwie
sól, pieprz
trzy garście szpinaku
2-3 ząbki czosnku
plaster masła
Wykonanie:
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy ze szpinakiem na patelnię z niewielką ilością oleju. Dusimy aż odparuje wodę. Doprawiamy do smaku solą. Pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż tak by powstała w niej kieszeń. Oprószamy sola i pieprzem wew i zew. W każdą kieszeń wkładamy nadzienie ze szpinaku, umieszaczamy w worku do pieczenia, w którym wcześniej włożyliśmy plastry masła. Pieczemy ok 20 minut. Gotowe kroimy w plastry.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
To prawda ten duet wyjątkowo do siebie pasuje. Wspaniałe danie :)
OdpowiedzUsuńbym zjadła całą taką roladę:D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię szpinak z kurczakiem. Twoja propozycja wyglada kusząco :)
OdpowiedzUsuńPyszne - kurczak i szpinak to świetne połączenie. :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie zestawienie. Lubię połączenie mięsa z warzywami.
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie😃. W dzieciństwie nie lubiłam szpinaku, a teraz często gości na stole jako skladnik przeróżnych potraw. O dziwo moim dzieciakom tez smakuje. Pozdrawiam i życzę smacznego obiadu🙂
OdpowiedzUsuńPołączenie mega pyszne :D
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja na urozmaicenie dania z piersi :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł na obiad, coś nowego :)
OdpowiedzUsuńJak ze szpinakiem to ja bym chętnie zjadła taki obiadek :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ☺☺
OdpowiedzUsuńkurczak i szpinak zawsze do siebie świetnie pasują :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite połączenie :) Obiad idealny!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam szpinak, wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńteż lubię takie mięsko :)
OdpowiedzUsuń