niedziela, 29 stycznia 2017

GYROS W TORTILLI

Zapewne nieraz , tak jak i ja zastanawiacie się co przygotować na obiad. Coś co zadowoli dorosłych i z chęcią zjedzą tez dzieciaki. Coś co nasyci panów i będzie lekkie paniom dbającym o figurę. Polecam dzisiaj gyros podany w tortilli. Dzieciaki będą się zajadać, panowie włożą więcej mięsa, a Panie warzyw.Każdy będzie zadowolony
Składniki:
1/2 głowki kapusty pekińskiej
ogórek wąż
pomidor
1/2  małej czerwonej cebuli
puszka kukurydzy
sos czosnkowy- 4 łyżki
sól,pieprz
700 g piersi z kurczaka
przyprawa do gyrosa
6 placków tortilli
Wykonanie:
Piersi  z kurczaka kroimy na małą kostkę, oprószamy przyprawą do gyrosa, obsmażamy na oleju. Ogórki, pomidory i cebule kroimy na małą kostkę. Siekamy kapustę pekińską.Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy do tego osączone kawałki kurczaka, dokładamy sos czosnkowy, wszystko razem mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy na patelni, na każdy placek układamy 2-3 łyżki przygotowanego farszu, zwijamy. Całość możemy posypać posiekanym szczypiorkiem. 

24 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają , udanej niedzieli :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam w planach tortille w tym tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Akurat od jakiegoś czasu "chodzi" za nami gyros xD Teraz to już w ogóle nie da nam spokoju :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;) czasem tak jest ze sie człowiek napatrzy i musi zrobić

      Usuń
  4. Dokładnie! U mnie w domu tak to wygląda, Panowie więcej mięsa, Panie więcej warzyw i wszyscy są zadowoleni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam i nie musisz mnie namawiać na zjedzenie. :-) Proszę o porcyjkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie :) Już dawno nie jadłam takiej tortilli, muszę znów zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie dzisiaj tortille trochę w innym wydaniu, ale taki gyros też się czasami pojawia, choć częściej latem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. czasem mam ochotę na takie dania, domowy fast food, na weekend bardzo smakuje;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne 😆 mój synuś bardzo lubi tą sałatkę i tortille. W takim połączeniu nie zostałoby nawet wspomnienie po daniu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. najlepiej, ja dodaję teraz oliwki i suszone pomidory zamiast świeżych :) zrobiłam w weekend chyba z 20 i ślad po nich nie pozostał :)

    OdpowiedzUsuń