poniedziałek, 16 stycznia 2017

SCHAB W SEROWEJ PANIERCE

Tradycyjnie przyrządzone schabowe potrafią się znudzić.Jest jednak tyle sposobów, na urozmaicenie ich smaku, że za każdym razem mogą smakować jeszcze lepiej. Dziś coś dla wielbicieli sera, gruba serowa panierka ..i schab.
Składniki:
8-10 plastrów schabu
2 jajka
10 dag sera żółtego w kawałku
10 dag sera mozzarella w kawałku
sól,pieprz
bułka tarta ok. 3/4 szklanki
Wykonanie:
Każdy kotlet rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce na małych oczkach, mieszamy z bułką tartą. Kotlety po kolei maczamy w rozkłóconym jajku, serach, znów w jajku, znów w serach. Wkładamy na rozgrzana patelnię, smażymy na rumiano z obu stron.

16 komentarzy:

  1. I już nam się Twój pomysł na schabowe podoba. Wykorzystamy wkrótce.
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczny przepis. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. konkretny obiad :D nie pogardziłabym :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Panierka z serami jest bardzo dobra. :)
    Uwielbiam takie kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pomysł na serową panierkę świetny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie urozmaicone schaboszczaki można jeść codziennie i się nie znudzą ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie urozmaicane za kazdym razem czyms innym na pewno nie

      Usuń
  7. Bardzo ciekawie odmieniony tradycyjny obiad. Musiało być pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń