Składniki:
8-10 plastrów schabu
2 jajka
10 dag sera żółtego w kawałku
10 dag sera mozzarella w kawałku
sól,pieprz
bułka tarta ok. 3/4 szklanki
Wykonanie:
Każdy kotlet rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce na małych oczkach, mieszamy z bułką tartą. Kotlety po kolei maczamy w rozkłóconym jajku, serach, znów w jajku, znów w serach. Wkładamy na rozgrzana patelnię, smażymy na rumiano z obu stron.
I już nam się Twój pomysł na schabowe podoba. Wykorzystamy wkrótce.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy:)
Polecam, jest pyszny
UsuńBardzo apetyczny przepis. :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńkonkretny obiad :D nie pogardziłabym :D
OdpowiedzUsuńOj, na pewno nie
UsuńPanierka z serami jest bardzo dobra. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki :)
;)
UsuńPomysł na serową panierkę świetny :)
OdpowiedzUsuńTak sobie jakos przypadkiem wymysliłam
UsuńTakie urozmaicone schaboszczaki można jeść codziennie i się nie znudzą ;)
OdpowiedzUsuńTakie urozmaicane za kazdym razem czyms innym na pewno nie
UsuńBardzo ciekawie odmieniony tradycyjny obiad. Musiało być pysznie ;)
OdpowiedzUsuńJest pysznie, to prawda
UsuńCałkiem fajne
OdpowiedzUsuń