Składniki:
500 g piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
3 cebule dymki
przyprawa do gyrosa
4 łyżki oleju
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Takie szaszłyki przypominają mi letniego grilla. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/2017/01/14/zapiekanka-z-cielecina-pod-beszamelem/
Z piekarnika tez sa pyszne
UsuńCzytasz chyba w moich myślach :) szaszłyki za mną chodzą od jakiegoś czasu, ale póki co kupiłam dopiero patyczki :))
OdpowiedzUsuńTo polecam zrobić
UsuńPysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńJa tez ;)
UsuńTrafiłaś z nimi idealnie, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńI tak tez smakują
UsuńJak już mamy zjeść jakieś mięsko to jest to drób :D Uwielbiamy szaszłyki a tak dawno ich już nie jadłyśmy <3
OdpowiedzUsuńU mnie drób tez czesto bywa na stole
UsuńAle bym zjadła takiego szaszłyka :)
OdpowiedzUsuńPolecam, pyszne są
UsuńBardzo smaczne. Mój syn nie zostawił by nawet śladu na talerzu :)
OdpowiedzUsuńU mnie też nic
UsuńZdecydowanie moje smaki <3
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię
Usuńsmakowite choć ja jakoś nie wiem czemu nie mam ochoty na drób
OdpowiedzUsuńNo trzeba ten drób lubić
Usuń;)
OdpowiedzUsuń