środa, 4 stycznia 2017

ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ

Szukacie pomysłu na oryginalną i smaczną przekąskę? Wystarczy gotowe ciasto francuskie, ser, szynka, ulubione zioła..i piekarnik. Po paru minutach ślimaczki gotowe. Pyszne na ciepło jak i na zimno. 
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
10 plastrów dobrej szynki
10 plastrów sera żółtego
zioła prowansalskie
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy w dość grube plastry Układamy na blasze wyłożonej papierem Pieczemy do zrumienienia ok 15 minut. Podajemy z ulubionymi sosami. 
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

38 komentarzy:

  1. Przepyszna propozycja :-) Szybko i smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. rewelacyjna przekąska, smakowita i szybka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne ślimaczki. Lubię jeść gorące prosto z piekarnika :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię i robię czasami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy tego nie robiłam, dziękuję za świetny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajne,na kolację ale i na jakąś imprezę

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie szybkie i nieskomplikowane przekąski, które świetnie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super, lubię i też robię ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie przepisy to ja lubię ;-) idealne jako przekąska w ciągu dnia

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie ślimaczki kojarzą nam się tylko ze słodkimi rzeczami ale taka wersja też mega :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie szybkie przekąski! Sama często robię takie z gotowym ciastem francuskim :D Wygląda i smakuje przepysznie a nie trzeba się narobić :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto francukie to świetny pomysł na przygotowanie przekaski w kilka chwil, warto je mieć w lodówce

      Usuń
  12. Takie ślimaczki o bym zjadła, nawet teraz ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Klasyka która zawsze się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pycha, lubię taką przekąskę, sama od czasu do czasu kombinuję z różnymi farszami do ślimaczków z ciasta francuskiego :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Mniam pyszności, lubię takie zawijaski :-)

    OdpowiedzUsuń