sobota, 14 stycznia 2017

SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ

Obiad dla drobiożerców, którzy to mięsko mogą zajadać w każdej postaci. Czyli krótko mówiąc obiad idealny dla mnie i mojej rodziny. A Wy lubicie drób? Często przyrządzacie dania z tym mięsem w  roli głównej?
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
3 cebule dymki
przyprawa do gyrosa
4 łyżki oleju
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami. 
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

22 komentarze:

  1. Takie szaszłyki przypominają mi letniego grilla. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/2017/01/14/zapiekanka-z-cielecina-pod-beszamelem/

    OdpowiedzUsuń
  2. Czytasz chyba w moich myślach :) szaszłyki za mną chodzą od jakiegoś czasu, ale póki co kupiłam dopiero patyczki :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Trafiłaś z nimi idealnie, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak już mamy zjeść jakieś mięsko to jest to drób :D Uwielbiamy szaszłyki a tak dawno ich już nie jadłyśmy <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale bym zjadła takiego szaszłyka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smaczne. Mój syn nie zostawił by nawet śladu na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. smakowite choć ja jakoś nie wiem czemu nie mam ochoty na drób

    OdpowiedzUsuń