środa, 13 września 2017

SCHAB DUSZONY Z WARZYWAMI

Konkretny obiad w kilka chwil? Ależ proszę. Syto, kolorowo,a  do tego w kilka chwil. Taki schabik, delikatny w smaku zasmakuje każdemu Z warzywami ,które dodamy do mięsa możemy dowolnie eksperymentować. 
Składniki:
1 kg schabu
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 brokuł
sól, pieprz
listek laurowy x2
ziele ang x3
mąka do panierki
olej do smażenia
Wykonanie:
*Schab kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy z obu stron w mące, smażymy na rumiano z obu stron.
*Podsmażone mięso układamy w garnuszku, zalewamy gorącą wodą, - tyle aby było jej 10 cm nad mięsem, dodajemy listek laurowy, ziele ang, doprawiamy wywar do smaku sola i pieprzem. 
*Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dorzucamy do garnka. Dusimy razem ok 10 minut
*Brokuła dzielimy na małe różyczki, Dokładamy do garnka, podduszamy razem jeszcze 10 minut. 

12 komentarzy: