sobota, 16 września 2017

WAFLE KAKAOWE DOMOWE

Domowe wafelki to jest to co tygryski lubią najbardziej. Robi się je kilka chwil, a smakują obłędnie. Zarówno dzieci, jak i większe łasuchy będą szczęśliwi.
Składniki:
1 opakowanie wafli
2,5 szklanki mleka w proszku pełnego MLEKOVITA
3/4 szklanki mleka zwykłego
pól szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 kostka masła
W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i kakao, kiedy się rozpuści cukier dolewamy mleko, dosypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Zdejmujemy z ognia. Przestudzoną masą przekładamy wafle. Odstawiamy pod obciążeniem do wystygnięcia.

21 komentarzy:

  1. Na takie wafelki to bym się teraz skusiła :) Do kawki w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne są takie domowe wafle :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie wafle, miałam robić na weekendzie ale nie miałam chęci i weny aby je zrobić :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie wafle, to jeden z nielicznych deserów, który robiła kiedyś moja mama (teraz wszystkie ja przygotowuję);)

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowe - najlepsze! Nie dość, że są pyszne i świeże, to jeszcze można pokombinować z masą :) Pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. My lubimy nawet takie co długo postoją i wafle zrobią się takie mięciutkie i ciągnące :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto czasem jak sie takie lubi cieplejsza masa przelożyć, tez będzie ten sam efekt

      Usuń
  7. Pyszny, szybki deser- ulubiony przez domowników:)
    Smacznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Smak dzieciństwa.. Bardzo prosty przepis. Ostatnio zrobiłem w niedzielę te wafelki dla mojej żony. Niespodzianka po obiedzie. bardzo polecam.

    OdpowiedzUsuń