Składniki:
5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny
3 ogórki kiszone
1,5 szklanki bulionu warzywnego
1 szklanka smietany kremówki
1 łyzka ostrej musztardy rosyjskiej Kamis
sól,pieprz mielony Kamis-do schabu
Wykonanie:
Rozbijamy każdy kotlet schabu.Poyspujemy solą i pieprzem,na każdy plaster układamy plaster zóltego sera,wędliny a nastepnie połowę pokrojonego wdrobna kosteczkę ogórka kiszonego.Zwijamy ciasne rokladki,spinamy wykłaczkami,smazymy na rumiano na oleju.Kiedy roladki zrumienią się z obu stron,podlewamy bulionem,dodajemy musztarde,przykrywamy dusimy ok.30 minut.Po tym czasie dolewamy smietanke,doprowadzamy do wrzenia,odstawiamy.
bardzo smaczne z tą musztardą - też tak zawsze robię
OdpowiedzUsuńHmm musztardowe ciekawe ale na pewno smaczne nowy smak...
OdpowiedzUsuńKusząco to wygląda
OdpowiedzUsuńapetyczne te roladki :)
OdpowiedzUsuń