piątek, 14 marca 2014

RACUCHY TWAROGOWE

Skusi się na nie każde dziecko i dorosły łasuch także. Niezwykle proste bardzo aromatyczne danie.

Składniki:
2 jajka
20 dag tłustego twarogu
2/3 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cukru
1 pomarańcza
olej do smażenia
3 łyżki rodzynek
2 łyżki wiórek kokosowych


Wykonanie:
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj cukier, cukier waniliowy, miksuj. W drugiej misce wymieszać żółtka z mąką i twarogiem. Wymieszać, dodać mleko, wymiksować do gładkości ciasta. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszać, dodac rodzynki, startą skórkę z 1/3 pomarańczy, wymieszać. Łyżką nakładać na olej, smażyc na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, wystudzić posypać wiórkami.


3 komentarze: