czwartek, 13 marca 2014

KREWETKI W SOSIE ŚMIETANKOWO KOPERKOWYM

Wiem że nie każdy za nimi przepada, nie każdy je nawet lubi i nie każdy je próbował..Ten przepis jest prosty, szybki do przygotowania i pyszny . Więc jeśli ktoś chętny to zapraszam


Składniki:
opakowanie krewetek tygrysich
1 cebula czerwona
1 ząbek czosnku
pęczek koperku
serek topiony śmietankowy
garść makaronu spaghetti
szklanka bulionu warzywnego
sól morska młynek Kamis
pieprz mielony Kamis

Wykonanie:
Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy bulion, dokładamy obrana krewetki ze skorupki, dusimy 15 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy, dokładamy na patelnię , przesmażamy razem, dokładamy koperek. mieszamy , podajemy na ciepło.

3 komentarze: