Składniki:
1,5 szkl kuskusu
puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
puszka kukurydzy
5 jajek
pęczek szczypiorku
8 łyżek majonezu
sól morska Kamis
pieprz mielony Kamis
Wykonanie:
Kuskus gotujemy, studzimy wykładamy do salaterki. Na wierzch wykładamy osączonego tuńczyka, dociskamy łyżką, wykładamy 4 łyżki majonezu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem, wykładamy kukurydzę, na wierzch wykładamy resztę majonezu, posypujemy solą i pieprzem. Gotujemy na twardo jajka, ścieramy je na tarce o dużych oczkach na wierzch sąłatki, dekorujemy majonezem i kilkoma gałazkami szczypiorku
smacznie i ciekawie
OdpowiedzUsuńteż taką robię :) bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń