czwartek, 27 marca 2014

SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM

Szybki sposób na coś smacznego, na coś z rybą, na przemycenie jej dzieciom...bo wtakiej wersji uwielbiają się zajadać tuńczykiem

Składniki:
1,5 szkl kuskusu
puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
puszka kukurydzy
5 jajek
pęczek szczypiorku
8 łyżek majonezu
sól morska Kamis
pieprz mielony Kamis

Wykonanie:
Kuskus gotujemy, studzimy wykładamy do salaterki. Na wierzch wykładamy osączonego tuńczyka, dociskamy łyżką, wykładamy 4 łyżki majonezu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem, wykładamy kukurydzę, na wierzch wykładamy resztę majonezu, posypujemy solą i pieprzem. Gotujemy na twardo jajka, ścieramy je na tarce o dużych oczkach na wierzch sąłatki, dekorujemy majonezem i kilkoma gałazkami szczypiorku


3 komentarze: