środa, 12 marca 2014

RAQUE WIEPRZOWE

Fajny pomysł na szybki obiad z użyciem wieprzowiny który robi się praktycznie sam :)


Składniki:
50 dag szynki
20 dag pieczarek
3 duże pomidoy
1 cebula
szklanka bulionu warzywnego
1  łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
łyżeczka ziół prowansalskich Kamis
sól moska Kamis

pieprz mielony Kamis
olej do smażenia

Wykonanie:
Szynke kroimy w kosteczkę obtaczamy w mące, smażymy na rumiano razem z drobno posiekaną cebulką. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone pomidory, pieczarki przekrojone na połowę, koncentrat pomidorowy przyprawy. Dusimy pod przykryciem do miękkości

3 komentarze:

  1. KIEDY PATRZE TO MAM OCHOTĘ ZJEŚĆ

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis. Uwielbiam takie obiady co same się robią :)

    OdpowiedzUsuń