Lubię jesień za te wszystkie dary w ogrodzie, ale lubię i o takiej porze roku zajdać się pysznym i aromatycznym leczo, tym bardziej ze pogoda dziś wiosenna raczej nie jest
Składniki:
60 dag kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej)
3 mięsiste pomidory
1 duża papryka żółta
1 duża papryka czerwona
1 papryczka chili
2 małe cukinie
1 cebula
7 łyżek keczupu
só, pieprz do smaku
Wykonanie:
Kiełbaskę kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano. Zabieramy z patelni.Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, szklimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, cukinię i obrane ze skórki pomidory. Wszystko dusimy razem ok 20 minut. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili. Cukinia i pomidory się rozgotują i zagęszczą danie. Dodajemy keczup,doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
uwielbiam leczo :) szczególnie te mojej mamy!
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze domowej roboty leczo.Twoje pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńJa lubię leczo z papryką
OdpowiedzUsuńKrzysztof Sztabiński
Jak bajecznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię leczo, a to wygląda naprawdę apetycznie :)
OdpowiedzUsuń