poniedziałek, 3 marca 2014

GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ

Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)

Składniki:
4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/2 szklanka mleka
1 szklanka smietany 18
1/2 szkl.wody przegotowanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek
1/3 szkl.oleju
bita smietana-do dekoracji
listki mięty


Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami miety

5 komentarzy:

  1. Robię gofry z wielu przepisów ale często i na oko.Wsypię tego, doleję tamtego.
    Twoje wyglądają pysznie i do tego podane z moimi ulubionymi dodatkami.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo apetycznie się prezentują

    OdpowiedzUsuń
  3. takie gofry to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten przepis gośći u mnie na stałe jak i inne...

    OdpowiedzUsuń